Dr. Bubó – zenés mesejáték

Következő előadások:
Jelenleg nincs elérhető dátum

A Lompos Erdő lakóit riogatja a Rém. A bűntényt Teknőc Ernő segítségével Csőrmester próbálja felgöngyölíteni. Az orvosi rendelőben Ursula nővér izgatottan várja az új körzeti orvost. Meg is érkezik az Orvosi Begyetemet végzett bölcs bagoly: Doktor Bubó, aki a Csőrmester fél irodáját rögtön birtokba is veszi.

Az erdő lakói sorban érkeznek az orvosi vizsgálatra. Egy iszákos vadkan, egy túlsúlyos ló, egy vérmámoros jaguár, egy kleptomán szarka…..de azt továbbra sem tudja senki, hol lehet a titokzatos Rém. Bubó doktor – aki különösen érdeklődik a pszichológia iránt és meggyőződése, hogy minden betegség pszichoszomatikus -, azt tervezi, hogy ő majd meggyógyítja a Rémet, csak kapják már el végre… és egy különös tervet eszel ki, miközben a szerelem folyamatosan ott leng a friss tavaszi levegőben.

A Doktor Bubó című előadásban a magyar animációs filmgyártás egyik legendás meséjének karakterei elevenednek meg a színpadon. Az erdő lakóinak meséjét nemcsak a gyerekek élvezik, hanem a felnőttek is, hiszen a történetbe számos pszichológiai és társadalmi problémát belecsempésztek. Bubó doktor bölcs mondásai mindenki számára hasznosak lehetnek. Az erőteljes nyelvi humor és sok szójáték mellett rengeteg fülbemászó zene, látványos táncok színesítik a Roxínház előadását.

Romhányi József–Nepp József–Ternovszky Béla eredeti műve alapján 
Rigó Béla–Fogarassy András–Bor Viktor–Sebesi Tamás: 

Dr. Bubó

zenés mesejáték

Bubó doktor – Orlik István/Sudár Gergő

Ursula nővér – Horváth Zita/Merkei Mónika

Csőrmester – Kovács-Hegedűs László/Szabolcsi Ádám

Teknőc Ernő – Szabolcsi János

Jaguár – Sárdi Benjámin

Vadkan – Decsi János

Vaddisznóné – Baranyi Bianka

Jónás – Kalányos Balázs

Loló Brigitta – Ács Panna

Szarka Terka – Solymos Luca

Oroszlán – Takács László János 

Tánckar: Abonyi-Tóth Dávid, Abonyi-Tóth Máté, Böjtös Annamária, Homor Fanni, Horváth Zsófia, Kovács-Hegedűs Tamara, Tóth Enikő, Zsalakó Zsanett 


Díszlet, jelmez: Nagy Fruzsina

Maszkkészítő: Fábián Kitti

Fény: Tóth Gyula

Hang: Komáromi László

Koreográfusok: Merkei Mónika, Sudár Gergő, Takács László János

Zenei rendező: Sebesi Tamás

Rendező: Pintér Kata