Bérletek

Roxínház 2017/2018 évad – Bérletajánló

Gyerekbérlet 2.800 Ft 4 éves kortól: Óz | Süsü, a sárkány kalandjai
Ifjúsági bérlet 2.800 Ft 12 éves kortól: Óz | A kávéház
Középiskolás bérlet 4.800 Ft 14 éves kortól: A kávéház | Koltai kabaré | Bagatell
Felnőtt bérlet 5.400 Ft 18 éves kortól: A kávéház | Koltai kabaré | Bagatell

Csukás István – Bergendy István: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI – zenés mesejáték

A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei kapnak helyet.

Süsü, a sárkány nem találja a helyét: apja kitagadja, mert a többi sárkánnyal ellentétben csak egy feje van. Az emberek félnek tőle, hiszen sárkány. Mégis talál egy királyfit, aki elfogadja, így is szereti. Hogyne szeretné, hiszen sárkány létére jószívű, és egy lepkének se tudna ártani, szelídségével belopja maját az ember szívébe.

A bájos meséből a gyerekek megtanulhatják, hogy aki nem olyan, mint én, az nem biztos, hogy ellenség, sőt ha jobban megismerem, lehet, hogy nem is annyira más mint én.

5 éves kortól


Sebesi Tamás – Szabolcsi János – Pintér Kata: ÓZ – zenés mesejáték

Dorkát, a tanyasi kislányt és kutyáját, Totót egy forgószél Smaragdvárosba repíti. Óztól a Nagy varázslótól kell segítséget kérnie, hogy hazajusson, de hosszú út vezet Óz palotájához. A sárga úton találkozik  a Madárijesztővel, aki észt, a Bádogemberrel aki szívet, az Oroszlánnal, aki bátorságot szeretne kapni a varázslótól. Vajon megkapja mindenki amire vágyik? A Roxínházban kiderül.

L.Frank Baum világhírű meseregényéből Pintér Kata írt színpadi változatot, zenéjét Sebesi Tamás, a dalszöveget Szabolcsi János szerezte.

5 éves kortól


Carlo Goldoni – Mohácsi János – Fuchs László: A KÁVÉHÁZ – eredeti tőkefelhalmozás két, zenésnek nevezhető részben

Egy kávéházban járunk Velencében vagy Kaposváron vagy bárhol a világon.

Tele ismerős figurákkal, furcsa helyzetű nőkkel, férfiakkal, adósokkal és hitelezőkkel,  szószátyár hazárdjátékosokkal, akikkel nem történik semmi, csak az élet maga. Pletyka, szerelmi három-négyszögek, kártya, adok – veszek, szócsaták.

Megy minden a maga útján, míg meg nem érkezik egy zarándoknő, és fel nem kavarja az állóvizet. Goldoni vígjátékai háromszáz éve nekünk szólnak, amit Mohácsi János tett bátrabbá, Fuchs László zenéje energikussá.

12 éves kortól


SZÍNHÁZI LEGENDÁK – BESZÉLGETÉSSOROZAT A KAPOSVÁR – JELENSÉG SZÍNÉSZEIVEL

„Mi a titka ennek a színháznak, ennek a társulatnak? Csak jobb színházat csinálnak, színvonalasabbat, mint a többiek? Vagy pedig másfajta színházat? – Nézetem szerint a kaposvári színház valóban másfajta színház. Valóban egyedülálló, rendhagyó jelensége szellemi életünknek.” (Mihályi Gábor: Kaposvár – jelenség)

Társulatunk fontosnak tartja, hogy a kaposvári közönség újra találkozhasson azokkal a színházi legendákkal, akikért évtizedekig rajonghatott, de ma már nem élnek velünk. Felkérésünket örömmel vette – a teljesség igénye nélkül – Jordán Tamás, Koltai Róbert, Lázár Kati, Lukáts Andor, Pogány Judit, Molnár Piroska, Bezerédi Zoltán, Csákányi Eszter, Mohácsi János. Több évadon átívelő beszélgetéssorozatunkban Varga István újságíró beszélget a művészekkel.

12 éves kortól


KAPOSVÁRTÓL KAPOSVÁRIG – KOLTAI KABARÉ DÉS LÁSZLÓ ZENÉJÉVEL

Koltai Róbert 1968-ban Kaposváron kezdte pályafutását, majd kisebb-nagyobb kitérőkkel 1993-ig élt városunkban.

Az előadásban természetesen a humoré lesz a főszerep. Koltai Róbert felidézi a színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat, amelyeken a legtöbb poén született. Az előadás különlegessége, hogy felcsendülnek Dés László dalai is, így egy igazi Nagy utazásban lesz része a közönségnek.

12 éves kortól


BEZERÉDI ZOLTÁN: BAGATELL

Bezerédi Zoltán több mint két évtizedig volt a Csiky Gergely Színház tagja. 15 év után verses esttel tér vissza hozzánk. A Kossuth-díjas színművész az előadás szövegét maga válogatta Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály számára fontos műveiből.

„Mindenkinek ajánlom, aki szereti a verset, és akinek idegen ez a műfaj, de ad egy esélyt nekem megszerettetni.”


Műsoron marad

Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor: Sose halunk meg – musical

Álmodunk, reménykedünk, vágyakozunk, áhítjuk a tuti tippet. Ki a szerelemben, ki az üzletben, ki épp a szerencsében. Ahogy a szenvedélyes, népszerű Gyuszi bácsi, aki Imit, a kissé félénk és visszahúzódó unokaöccsét nagy lendülettel vezeti be az élet sűrűjébe.

Az előadás figurái visszaköszönnek a 90-es évek egyik legsikeresebb magyar filmjéből, aminek musical változatát tűzi műsorára társulatunk. Hű képet kapunk egy olyan világról, ahol semmi sem az, aminek látszik, miközben teljes szívünkből kacagunk azon, hogyan lavírozik egy „kisember” a zajos kalandjaiban. Nem kerülheti el a figyelmünket az életben maradásáért folytatott mindennapi küzdelme sem.

Reméljük, mire legördül a függöny, mindenki megkapja a tuti tippet élete „Nagy utazás”-ához.

10 éves kortól


Rideg Sándor – Tímár Péter – Sebesi Tamás – Szabolcsi János: Indul a bakterház – zenés játék

“Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel.  az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.”

A kamaszgyerek, Regős Bendegúz, akinek az életben még soha nem sikerült semmi, az anyja egy kupec segítségével kiadja tehénpásztornak. De hiába jó szándékú gyerek ez a Bendegúz, sok megaláztatás éri, még akkor is, ha megvan a magához való esze. A jókedve azonban sohasem hagyja el…

Házi zeneszerzőnk – Sebesi Tamás – jóvoltából, az országban elsőként zenés darabként állítottuk színpadra.

12 éves kortól


Fenyő  Miklós – Novai Gábor – Böhm György – Korcsmáros György: Hotel Menthol – musical

Fenyő Miklós és Novai Gábor neve összefonódott a Hungária együttes kultuszával, annak stiláris jegyeivel, a magyar rock and rollal. A Hungária-dalokból készült musical dalait az egész ország kívülről fújja, egy nemzedék fiatalságát idézi fel. Könnyű történet bontakozik ki a közismert dalok között. Zsilett és Frufru unatkozik, szüleik elutaztak. Álmukban megjelenik Mike és a Csacska Macska vokál és fergeteges bulit csapnak.  Garantált a jó hangulat és a felhőtlen szórakozás.

14 éves kortól