Vendégünk volt Molnár Piroska és Koltai Róbert

2017 October 18. | www.sonline.hu tovább

A Kaposvár-jelenség színészlegendái a Roxínházban

2017 September 05. | kaposvarmost.hu

Koltai Róbert és Molnár Piroska a Roxínház színpadán

tovább

Világot jelentő deszkák a Roxínpadon

2017 June 20. | Sonline

A kaposvári Roxínház társulata 2000-ben kezdte meg működését, azóta nagyon sokan megismerték és megszerették őket. A csapat sokat fejlődött, egyre színvonalasabb előadásaik vannak. Sok felnőtt és fiatal játszik náluk, akik a tánc, a zene és a színészkedés szeretete miatt csatlakoztak.

tovább

Hatalmas tánc közepette mutatták be a Roxínház következő évadát

2017 May 25. | kaposvarmost.hu

Csütörtökön kora este lerántották a leplet a roxínházasok: három új bemutató és három vendégelőadás lesz műsoron 2017 őszétől.

tovább

Sose halunk meg a Roxínházban – hamarosan

1970 January 01. | Kaposvári programok

A Sose halunk meg Dés László, Nemes István, Koltai Róbert és Nógrádi Gábor Koltai Róbert azonos című filmje alapján írt 2006-os magyar zenés játéka.

tovább

Túl az ezerötszázon

2017 January 22. | KaposPont

Különleges jubileumot ünnepelt a hétvégén a Roxínház.

A szombat esti Indul a bakterház előadáson jubilált a Roxínház társulata, hiszen pontosan 1500. alkalommal léptek színpadra.

tovább

FOTÓSOROZAT A TÚL A MASZAT-HEGYEN PRÓBÁJÁRÓL

2016 November 24. | Kaposvár Most

Vasárnap lesz a bemutatója a Roxínház, Túl a Maszat-hegyen című előadásának. Szerdán este benéztünk a főpróbára, és mit ne mondjunk, egy igazi szórakoztató előadásról van szó, amelyet a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki élvezni fog.

tovább

DZSUNGELT “VARÁZSOLT” A ZALAKAROSI KERTMOZIBA A ROXÍNHÁZ

2016 August 14. | Kaposvár Most

A zalakarosiaknak is bemutatta igen-igen sikeres műsorát, a Dzsungel Könyvét a kaposvári Roxínház. Az előadást követően a csapat egy helyi nézőtől kapott elismerő szavakat.

tovább

TELTHÁZAS ROXÍNHÁZ ELŐADÁS SIKLÓSON

2016 August 08. | Kaposvár Most

Ismét megtelt a Siklósi Várszínház nézőtere szombaton a kaposvári társulat előadására. A Roxínház, a Dzsungel könyve darabjával örvendeztette meg a kicsiket és nevettette, néhol megríkatta a felnőtt közönséget.

A kaposvári társulat az idei nyár folyamán már másodszor töltötte meg a siklósi nézőteret ahová három éve folyamatosan visszajárnak az előadásaikkal.

tovább

A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZBAN MUTATKOZOTT BE A ROXÍNHÁZ

2016 July 24. | Kaposvár Most

Teltház előtt mutatta be a Roxínház az Indul a bakterház előadását a Kőszegi Várszínházban.A szervezők a bemutató előtt már napokkal hirdették, hogy az előadására minden jegy elkelt. A kőszegi közönség hosszú vastapssal jutalmazta a Roxínház vendégjátékát.

tovább

KÉT VIZSGAELŐADÁST IS TARTOTT A ROXÍNHÁZ VASÁRNAP

2016 June 27. | Kaposvár Most

Június 26-án tartotta vizsgaelőadását a kaposvári Roxínház Tanoda. A csaknem 50 perces műsorban mintegy 80 fellépő mutatta be tudását óvodástól a középiskolásokig.

tovább

TÁNCRA PERDÜLT A KÖZÖNSÉG A ROXÍNHÁZ VENDÉGJÁTÉKÁN

2016 June 05. | Kaposvár Most

A szlovákiai Somorján vendégszerepelt a Roxínház társulata a Hotel Menthol előadással június 4-én szombaton. A telt házas nézőtér állva tapsolva jutalmazta a kaposváriak produkcióját, majd amire senki nem számított, a vége finálé dalban táncra perdült a komplett nézőtér.

tovább

ROXÍNHÁZ: AZ UTCÁN PERDÜLT TÁNCRA BENDEGÚZ

2016 June 02. | Kaposvár Most

Zenés, táncos meglepetés műsorral hirdetett új évadot a Roxínház csütörtök délután a Kossuth tér közelében. Három új bemutatót terveznek jövőre, a Túl a maszathegyen zenés tündérmese, a Vuk című mesemusical és a Sose halunk meg című musical is szerepel a műsortervben.

tovább

Műsoron maradnak a közönségkedvenc darabok

2016 July 02. | Sonline

Ismertette 2016/17-es évad műsorát csütörtökön a Roxínház, melyet egy ikonikus alkotással, az Indul a bakterház című előadásának részletével egybekötve mutattak be.

tovább

BETEG GYEREKEK NÉZHETTÉK MEG A MICIMACKÓT

2016 May 11. | Kaposvár Most

A Roxinház és a Piros Fehér Zöld Alapítvány 13, a mosdósi gyermekrehabilitációs osztályon kezelt, tartósan beteg gyerek számára tette elérhetővé a társulat legutolsó, Micimackó című előadását.

tovább

Roxinház: Micimackó

2016 July 11. | Marcali Portál

A Roxinház jóvoltából, és a Piros-Fehér-Zöld Alapítvány támogatásával 13 gyermek (Mosdósi gyermekrehabilitációs osztályon kezelt, tartósan beteg gyerek) megnézhette a Micimackó előadását.

 

Kaposi Mór Oktató Kórház gondoskodott a gyerekek és a kísérők szállításáról. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, nagy élmény volt a számukra. Öröm volt nézni a boldog arcokat. Köszönjük a Roxinháznak a lehetőséget.

tovább

BENDEGÚZ A ROXÍNHÁZAT IS FELFORGATTA

2016 February 21. | Kaposvár Most

“Beszélték felőlem az emberek, hogy csudagyerek vagyok, meg hogy bár akasztottak vóna föl két napos koromba, mer’ nem lesz belőlem becsületes ember se így, se úgy.” Regős Bendegúz történetét mindenki ismeri, a csíntalan kisfiúét, aki fenekestül felforgatta a bakterház életét.

Az Indul a bakterház most a Roxínház előadásában került színpadra.

tovább

Elindították a bakterházat a Roxínházban

2016 February 10. | Kaposvári Programok

A film alakjai az elmúlt évtizedek során ikonikus figurákká váltak, az elhangzott mondatok közül pedig több szállóigeként épült be a köztudatba.

Az alkotás a magyar filmtörténet része és oly módon fogalmazza meg sajátos társadalomkritikáját a korabeli falusiakról és helyzetükről, amellyel kis hazánk lakói nagyon is együtt tudnak érezni.

A szereplők (Bendegúz kivételével)  buták, érzéketlenek, a végletekig szexisták, sokat vedelnek, folyton átverik és verik a másikat, viszont rengeteget lehet rajtuk röhögni. Nyilván az ilyen típusú humor sem jön be mindenkinek, de az biztos, hogy az emberek jelentős része nagyon szereti az Indul a bakterház című filmet.

tovább

MAUGLI TÖRTÉNETE A ROXÍNHÁZBAN

2015 November 13. | Kaposvár Most

A korábbi nagy sikerre való tekintettel újra műsorára tűzte a Dzsungel könyve musicalt a Roxínház társulata. A dzsungelben nevelkedett Maugli története egyszerre vidám és elgondolkodtató. A bemutató november 15-én lesz a Roxínházban. Nézze meg videós ajánlónkat!

tovább

KÓSZA ÖTLET SZÜLTE TEÁTRUM

2015 July 18. | Magyar Idők
A TIZENÖT ÉVES KAPOSVÁRI ROXÍNHÁZ HUSZONEGYEDIK BEMUTATÓJÁRA KÉSZÜL
A kilencven éve épült, eklektikus stílusú, kétszintes, terméskő lábazatú, homlokzati vakolásra váró, egykori kaposvári iparosszékház történetét ma a Roxínház írja.
tovább

Szabolcsi Jani: katona akartam lenni, aztán jött a rock’n’roll

2015 July 02. | Kaposvár Most

Szabolcsi Jani nevét talán sokan ismerik Kaposváron. Ő az egyik alapítója a Roxínháznak és minden szombaton 17 órától a Rádió Moston ő vezeti a Rock-óra című műsort is, ahol a Pokolgéptől, a Led Zeppelinen keresztül, az AC/DC-ig mindent lehet hallani, ami rock. Természetesen Jani mellett sem mehettem el úgy, hogy ne faggassam életéről, múltjáról.

tovább

Cserős Péter Márk: a rádióban jobban kibontakozok, mint a színpadon

2015 July 14. | Kaposvár Most

Márk kedden reggel a szerkesztőségben volt tanulni, ugyanis hamarosan csatlakozik a rádió csapatához, és éppen elsajátítja a hírszerkesztés rejtelmeit. 5 percre kihívtam a stúdióból, és kikérdeztem a múltjáról, valamint a rádiós munka iránt érzett érzelmeiről.

tovább

Sudár Gergő: a Roppantós és a Roxínház is Kaposvárhoz köt

2015 August 04. | Kaposvár Most

Majoros Rita kolléganőmtől hallottam mindig a Roppantós táncegyüttesről, hiszen ő is tagja a csapatnak. Vezetőjükkel éppen Ritának köszönhetően vettem fel a kapcsolatot, de mivel Gergő igen-igen elfoglalt személy, csak emailben tudott válaszolni a kérdéseimre. Remélem előbb-utóbb személyesen is megismerhetem. Egy igazi színes egyéniségről van szó.

tovább

Pintér Kata: a kaposvári színházi szellem miatt nem költöznék el

2015 October 17. | Kaposvár Most

Kedves kollégám, Szabolcsi János mutatott be pénteken egy barátjának, Roxínházbeli kollégájának, Pintér Katának. A találkozást kihasználva elraboltam néhány percet az életéből, és megkérdeztem, hogy mi járatban vannak, mivel foglalkozik, mit jelent számára a munkahelye.

tovább

KÉNYELMESEN A ROXÍNHÁZBAN

2015 October 16. | Kaposvár Most

220 vadonatúj nézőtéri széket szerzett be a Roxínház. A csaknem másfél millió forint értékben lecserélt nézőtéri székek árát a nézők és a társulat tagjai gyűjtötték össze egy-egy (5000 forintos) szék megvásárlásával.

tovább

Ünnepi évad a Roxínházban

2015 July 03. | Kaposvári programok

15. születésnapját ünnepli a Roxínház a 2015/16-os évadban. A szervezők arra törekedtek, hogy olyan műsort állítsanak össze, amely az egészen kicsiket és a felnőtteket is érdekli majd.

tovább

ÜNNEPI ÉVADRA KÉSZÜL A ROXÍNHÁZ

2015 June 03. | Kaposvár Most

Különleges lesz a következő évad a kaposvári Roxínház életében, hiszen a társulat 15. születésnapját ünnepeli. Az 2015/2016-os évadot ennek megfelelően állították össze.

tovább

KUTYUSOKAT SÉTÁLTATTAK A ROXÍNHÁZ TAGJAI

2015 April 03. | Kaposvár Most

Meglátogatták a Kutyatár lakóit a Roxínház tagjai. A fiatal művészek nem mentek üres kézzel, ráadásul meg is sétáltatták a farokcsóváló ebeket. A látogatók között olyan is akadt, aki képletesen ugyan, de eljátszadozott az örökbefogadás gondolatával.

tovább

Emil és a detektívek a Roxínházban

2015 May 15. | Kaposvári programok

A koreográfust és a szereplőket kérdeztük az előadásról.

tovább

EMIL ÉS A DETEKTÍVEK A ROXÍNHÁZBAN NYOMOZNAK

2015 May 12. | Kaposvár Most

Az idei évad utolsó darabjához érkezett a Roxínház társulata. Az Emil és a detektívek egy zenés kalandjáték, és ahogy megszokhattuk, saját zenékkel, látványos koreográfiákkal és vicces jelenetekkel várják a közönséget. Videós ajánló!

tovább

Kezdődik a színházi évad

2015 October 22. | Kalocsai Néplap

A gyorsan – bár joggal – ősziesre fordult, borongós napok a hangulatunkat is befolyásolják, ilyenkor az ember fokozottan vágyik arra, hogy kimozduljon otthonról, hogy kikapcsolódást, vidámságot leljen. A Kalocsai Színház október végi két bemutatója alkalmas arra, hogy derűt csempésszen a szürke napokba.

tovább

Jubileumi kikapcsolódás

2015 June 02. | Somogytv

A korábbi legnépszerűbb darabjait is műsorra tűzi a Roxinház a 2015/16 -os évadban. A társulat már 15. éve szórakoztatja a közönséget, és a jubileumi évadban is arra törekszik, hogy többféle műfajban, és minden korosztálynak kínáljon kikapcsolódási lehetőséget.

tovább

Mentolos váppsuvápp, félrenyalt frizurák és napszemcsik

2015 July 02. | Frisss
A Hotel Mentholig tartó úton kiakadt a szívfrekvencia.
A teltház jelezte legjobban, mekkora igény is van egy kis retró nosztalgiázásra a Kőszegi Várszínházban, ahol fiatalok és az idősek egyaránt láb dobogtatva merültek alá a mentolos utazásba. A kaposvári Roxinház Hotel Mentholja a 70-es évekig repítette vissza közönséget, egészen a legnagyobb magyar slágerekig.
tovább

ÖRÖKBEFOGADÓ TÁNCLÉPÉSEK

2015 July 23. | Piros Fehér Zöld Alapítvány
Amíg nosztalgiáztunk a Hungária dalokra és átadtuk magunkat a fergeteges rock’n roll életérzésnek, a háttérben nagyon fontos küldetése is volt a műsornak. A társulat ma kicsit a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi gyermekrehabilitációs egységéért is táncolt.
Mielőtt kinyíltak volna a Hotel Menthol kapui, Takács László János, az egyesület elnöke átvehette Szita Jánostól, a Piros Fehér Zöld Alapítvány kuratóriumának elnökétől az emléklapot, amelyet a “Fogadj örökbe egy kórtermet” programban való részvételért kapott a társulat. Mindketten elmondták mennyire jó érzés adni és mekkora ereje van a civil összefogásnak és megköszönték a nézők támogatását is, hiszen a Roxinház, a belépőjegyek bevételéből fogadhatott örökbe egy kórtermet.
A mosdósi részleg felújítási munkálatai a héten véget értek, a hivatalos átadásra a jövő héten kerül sor.
tovább

VAJON MI LESZ ÁGACSKÁVAL?

2014 December 01. | Kaposvár Most

A Roxínház legújabb zenés mesejátéka interaktív előadásként indul, és a szálakat végig a játékmester irányítja. Hogy mi lesz Ágacskával meg a többi szereplővel, az a darabból kiderül, ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
„Együtt hisszük és együtt álmodjuk az életet” – így hangzik a zenés mesedarab legfontosabb mondata. Ágacska, a kancsal Dani Kacsa, Berci Béka és a kitört fogú Pösze Egér a főszereplői annak a költői mesevilágnak, amelyben egy viharban letört kis faág keresi önmaga helyét a világban. A keresésben társául szegődött barátok hasonlóan az Óz, a nagy varázsló mesefiguráihoz, valami lényegesre keresik a választ, és saját hibájukon vagy hiányosságukon akarnak javítani. Dani kacsa nem akar egész életében kancsalítani, Berci béka állandó nevetését szeretné legyőzni, az Egér pedig tisztán akar beszélni.

tovább

ELINDULT A ROXÍNHÁZ IDEI ÉVADA

2014 September 15. | Kaposvár Most

A Keresztúton című előadással indult a Roxínház idei évada vasárnap, amelyben többek közt az Ágacskát, Emil és a detektíveket, valamint a Hotel Mentholt is láthatják. A tavalyi évről is maradnak előadások a műsoron, így a Légy jó mindhalálig is.

tovább

A ROXÍNHÁZ TÁRSULATA IS ÖRÖKBEFOGADOTT EGY KUTYUST

2014 September 14. | Kaposvár Most

Véget ért a Roxínház és a Most Médiacsoport közös adománygyűjtő akciója a Kutyatár javára. Rengetegen látogattak el vasárnap délután a Roxínház udvarára, ahová kutyatáp volt a belépő, és a nap végére egy kutyus is gazdára talált.

tovább

JÉZUS KRISZTUSTÓL A HOTEL MENTHOLIG

2014 August 28. | Kaposvár Most

Jubileumot ünnepel a szeptemberben kezdődő évadban a kaposvári Roxínház. A múltról, jelenről és jövőről Szabolcsi Jánossal, a társulat egyik alapító tagjával beszélgetett Sáska Annamária.

Alapító tagként a színházcsinálás még szerelem, vagy már megszokás?

Kell, hogy legyen benne szerelem, kell, hogy legyen benne megszokás, kell, hogy legyen benne belefáradás és ugyanakkor folyamatos megújulás és lendület. A társulat többi tagjával együtt vagyunk egy kerek egész, és ami nagyon jó érzés, hogy a régiek közül többen már a saját gyermekeinkkel dolgozunk a színpadon.

tovább

HAIR

2014 August 15. | Kanizsa TV

A Kaposvári Roxínház a musicalirodalom egyik leghíresebb darabját hozta el a műfaj kedvelői számára: a Hair utolsó állomása volt a Kanizsai Kulturális Központ nyári színház-sorozatának.
„Az milyen, amikor a hippik bemutatják, ők hogyan képzelik a katonaságot… hogyan befolyásolhatják Bukovskyt, hogy ez nem jó út, nem jó irány. Nincs igazi sorozás, hanem az, ahogy ők bemutatják és azt gondolom, így sokkal keményebb lett” – mondta Pintér Kata, rendező.
A Hair 13 éve szerepel a társulat repertoárjában – a Roxínház szerint: felújítva és újratöltve.

tovább

ISTEN ÉLTESSE TAKÁCS LÁSZLÓ JÁNOST

2014 July 14. | Kaposvár Most

A Roxínház koreográfusának, Takács László Jánosnak 60. születésnapja alkalmából ajándékkal készültek a társulat tagjai, ami nem kis meglepetést okozott az ünnepeltnek. Ottjártunkkor az új évad előadásairól is beszélgettünk.

tovább

ÉVADZÁRÓ A ROXÍNHÁZNÁL: OTT VAGYOK A SZÍNPADON!

2014 June 24. | Kaposvár Most

Nagyon sok fiatal már óvodás kortól úgy érzi, hogy a színpadra termett. A Roxínház megadja a lehetőséget, hogy sok munkával, és sok próbával fejlessze a kicsikben rejlő tehetséget. Nem lesz mindenki országosan ismert sztár, de ott van a színpadon.

tovább

VIZSGÁZOTT A ROXINHÁZ UTÁNPÓTLÁSA

2014 June 22. | kapos.hu

Hatvannál is több gyermek adott számot tudásáról szombaton a kaposvári Roxínház utánpótlás csoportjának vizsgaelőadásán.
A színészpalánták ebben az évben is táncot, színpadi mozgást, éneket és beszédtechnikát tanultak. Az egyórás műsor alatt olyan darabokból hangoztak el részletek, mint a “Diótörő és egérkirály” vagy a “Légy jó mindhalálig”. A 14 év feletti fiatalok közül nyolcan a nagyok társulatát fogják erősíteni.

tovább

Újabb darabbal bővül a Roxínház repertoárja

2013 February 18. | Kaposvár Most

Kamaszkorba lépett idén a Kaposvári Roxínház. A 13 éves társulat az elmúlt évadokhoz hasonlóan 4 új előadással szórakoztatja a közönséget, legutóbb az Aladdin zenés mesejátékot mutatták be. A munka nem állt le, márciusban ismét premiert tartanak.
A 2000 őszén alakult Roxínház egykor azzal a céllal jött létre, hogy a zenét, táncot és a színházat kedvelő fiataloknak lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására. Azóta már elindult az utánpótláscsoportok képzése is, már nem csak a felnőtt társulat vállal aktív szerepet a darabokban, hanem a fiatalok is. Az Aladdinban ők is színpadra léptek, több mint 20 teltházas előadáson mutathatták meg tudásukat a kaposvári és a vidéki közönségnek. A társulat legközelebb szintén a gyerekeknek kedvez, Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című művét állítják színpadra. Eredetileg bábjátékot írt a szerző, majd lett belőle játékfilm, most pedig zenés mesejáték.

tovább

Két előadással szórakoztatta az atádiakat a Roxínház

2012 March 22. | Nagyatádi Városi Televízió

Fenyő Miklós, vagyis a Hungária együttes közismert slágereit talán nincsen olyan személy, aki ne ismerné. Legutóbb a kaposvári Roxínház előadásában szólaltak meg az ismert melódiák, amelynek tagjai a Tavaszi Fesztivál programsorozat első napján a Made in Hungáriát adták elő a Városi Sportcsarnokban.
Szabolcsi János, a társulat alapító tagja elmondta: ezt a darabot több mint harmincszor játszották már, így lámpalázról nem igazán beszélhettünk a nagyatádi fellépés előtt.
Az előadás premierje előtt több hónapon át készültek a társulat tagjai, hogy egy igazán színvonalas előadás legyen a Made in Hungária.

tovább

Nézőtérről a Roxínház színpadára

2011 October 11. | Sonline

Egy művészeti oktatásban tevékenykedő közösség szemlátomást erőteljes gyarapodása mindig jó hír. Pintér Kata, a társulat rendezője is elégedetten nyugtázta, összesen hatvan színpadra vágyó fiatal kopogtatott náluk az iskolakezdés utáni hetekben. Ezt részint az eddig két utánpótláscsoport sikereivel magyarázza. Az elmúlt évadban bemutatott Lúdas Matyi a fiatalok produkciója volt, s ezzel az előadással könnyedén utat találtak a korosztályukhoz. A nemrég bemutatott Valahol Európában szintúgy nagyban támaszkodik a feltörekvő generációra, mintegy harmincan játszanak a háborús években játszódó megindító történetben.

tovább

A jövőnk elkezdődött, cseppenként menthetőek vagyunk

2011 October 07. | Sonline

A Kaposvári Roxínház Egyesület a kaposvári sportcsarnokban tartott pénteken egész napos programot. A „Cseppben a jövőnk” kampány rendezvényére 3500 kaposvári iskolást és óvodást vártak. A program elsődleges célja az volt, hogy segítse a felnövekvő nemzedék környezettudatos nevelését, különös tekintettel a víztakarékosságra.

tovább

Az ingyenes rendezvény október 7-én

2011 September 24. | Sonline

Minden érdeklődőt, gyermeket és felnőttet várnak a szervezők október 7-én az egész napos ingyenes környezetvédelmi programra.
A főszezon derekán másfélezer fiatalt sikerült családostul megmozdítani, és a fonyódligeti tábor eseményén kiokosítani őket a földi vízkincs mibenlétéről. Hogy lehetséges ez? A fenntartható életmód kampány elemeit interaktív szemlélettel rakta össze a szervező Kaposvári Roxínház Egyesület.
– Minél több fiatalt szeretnénk a kampányainkra vonzani, hogy megismertessük velük, ők pedig szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal a fenntartható életmód értékeit és eszközeit – mondta Pintér Kata rendező. – Ha megismerik a fenntartható alternatívákat, a jövőben környezettudatos fogyasztóvá válhatnak.

tovább

Cseppben a jövőnk: víz körül forog a világ Fonyódligeten

2011 August 24. | Sonline

– Az ismertségünk révén minél nagyobb számú fiatalt szeretnék erre a kampányunkra vonzani, hogy megismertessük velük, ők pedig szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal a fenntartható életmód értékeit és eszközeit – mondta Pintér Kata rendező. – Ha megismerik a fenntartható alternatívákat, a jövőben környezettudatos fogyasztóvá válhatnak. A kampány a víztakarékosságra és a tudatos vízhasználat elterjesztésére fókuszál. A célcsoport a 4-15 éves korosztály, mert úgy gondolják, hogy így a legfogékonyabb és legnyitottabb fiatalok számára a fenntartható életmód a későbbiekben természetes és egyértelmű lesz. Emellett a magukba szívott információt családjuknak is elmesélik, ezáltal közvetetten több generációt is elérhetnek.

tovább

Ezer köbméter víz egyetlen csésze teáért

2011 August 17. | Sonline

A „Cseppben a jövőnk” kampány rendezvényének elsődleges célja az volt, hogy segítse a felnövekvő nemzedék környezettudatos nevelését, különös tekintettel a vízre, mint természeti kincsünkre.
A szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról rendívül sokat hallhat az általunk is megcélzott 4-15 éves korosztály – tudtuk meg Pintér Kata rendezőtől. – Ennél jóval kevesebb információ jut el azonban a gyerekekhez arról: miként lehet megóvni és tudatosan használni a vízkészletünket. Azt persze sokan hallották már, hogy zárjuk el mindig a csapot, illetve, hogy a zuhanyozáshoz jóval kevesebb víz is elegendő, mint a fürdéshez.

tovább

Felújított Dzsungel könyve, Maugli és a nagy pofonofon

2011 July 27. | Kapos Extra

Ha beindul a nagy pofonofon… – kevés kortárs zenés darab van, aminek a fülbemászó muzsikája és ritmikus szövegleleményei olyan élénken élnének a nagyközönségben, mint a Dzsungel könyvének a dalai. Dés László zeneszerző, Geszti Péter szövegíró és Békés Pál író szerzőhármasa Kipling klasszikus novellafüzérét tűzte tollhegyre. A színpadi adaptáció, ki hinné, már tizenöt esztendős. A Kaposvári Roxínház repertoárjának egyik legkedveltebb darabjaként mutatta be 2004-ben Somogyváron.

tovább

Valahol Európában a Roxínháztól

2011 July 27. | Sonline

A Radványi Géza filmje alapján készült musical zenéjét Dés László szerezte, a dalok szövegét Nemes István jegyzi. A történet a második világháború idején játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat, ahogy tudják: élelmet lopnak. A múlt heti vizsgaelőadáson a Roxínház Utánpótlás csoportjai mutathatták meg a darabban, mit tudnak.

tovább

Made in Hungára a Várszínházban – jampi életérzés a ’60-as évekből

2011 July 26. | Vaskarika a kultúracél

Hogy a valóságban a több éves amerikai életérzés után, milyen nehézségek árán tudott visszailleszkedni a magyar fiatalok körébe Fenyő Miki, arra már csak valószínűleg ő saját maga emlékszik. Az életéről készült színdarabban és filmben kaphatunk egy kevés ízelítőt ebből a történetből. Mindenesetre egyszer szívesen elbeszélgetnék Amerika valódi magyarhangjával lázadásáról, fiatalkoráról és arról, hogy milyen volt a rendszerváltás előtti Magyarország fő „közösség elleni izgatójának” lenni. Bár megosztó személyiség, őt soha senki nem nevezné afféle hétköznapi celebnek, akiből valaha is bohócot csinálhatott volna a kereskedelmi média.

tovább

A “Valahol Európában” Kaposváron

2011 July 23. | Kalocsi Néplap

Szabadságukért harcoló otthontalan, kóborló gyerekek a második világháború idején. A Valahol Európában című darabot is így, bandákba verődve táncolja és játssza el vizsgabemutatón, a Roxínház utánpótlás csoportja. A felnőtt szerepekben a nagyokat is láthatjuk.

tovább

Nyáron sem pihen a Roxínház

2011 July 19. | Kapos Extra

Alig pár pihenőnapot engedélyezett csak magának a Roxínház társulata, műsoraikkal máris folyamatosan fellépnek az ország különböző településein. Július 30-án Somogyváron a Made in Hungáriával nyit a nyári színház, A dzsungel könyvét pedig a fonyódligeti táborban láthatják a táborlakók és a környéken nyaralók.

tovább

A Dzsungel könyvébe lapozhattunk bele

2011 June 01. | Kalocsi Néplap

Igazi dzsungelt varázsolt a Kalocsai Színházba a Roxínház társulata. A Dzsungel könyve című musicalt egy hete pénteken nézhette meg a nagyérdemű. A művészek dupláztak: a gyerekek ugyanis délután háromkor, a felnőttek pedig este hatkor léphettek be Kipling megelevenedett világába.

tovább

Új bemutatóra készül a Roxínház

2011 May 03. | Kapos Extra

Több mint tíz éves fennállása alatt a Roxínház minden évben új bemutatóval örvendeztette meg közönségét. Egyik legnépszerűbb gyermekelőadása A dzsungel könyve volt, amelyet idén május 14-én láthat utoljára a közönség, utána egy ideig leveszik műsorukról. Új bemutatójuk a Valahol Európában című, nagysikerű musical lesz.

tovább

Csók királynak hívják a háta mögött…

2011 May 01. | Kalocsai Néplap

Sokaknak ismerős lehet a fenti Hungária dal, s nemcsak a ’80-as évek elejéről. Az ismerős sláger két hete a Kalocsai Színházban csendült fel legutóbb, a kaposvári Roxínház Revü című műsorában.

tovább

Ez van a sorsomba írva

2011 April 25. | Kapos Extra

A kaposvári Toldi Miklós Általános Iskola és Gimnázium táncpedagógusa Szép Elemérnél kezdte, mint annyian abban az időben. Akkor még, 15 évesen, csak az volt a célja, hogy tudjon a lányokkal táncolni. Aztán jött Csíkvár József „nyugatról”, és László bekerült a FEK Modern Tánccsoportjába. Kanyargós életének legutóbbi biztos állomása a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, amelyet március 15-én vehetett át az Iparművészeti Múzeum Dísztermében.

tovább

„Te cigány vagy?” Apró ügyekből nagy elismerések

2011 March 27. | Sonline

Takács László a Magyar Köztársasági Érdemrend Ezüstkeresztjét vette át a nemzeti ünnepen. Több mint negyven év táncpedagógusi múlt adja a kérdéseket, melyeket alább mindig történetek követnek. És választ adnak a megkérdezhetetlenre is.
– Évtizedek óta napi hat órát táncol. Sosem érezte, hogy fáradtság felhúzni a mefisztót, a csizmát? – kérdezem nem titkoltan egykori somogyosként Takács Lászlótól.
– A Somogyban én is 8-10 évig táncoltam. Volt öt-hat év, amikor száz Balassa Tamásnak tanítottam meg a nyírségi csapást azért, hogy eltáncolhassa a Neuwirth Annamária Ritka tempó és haidauját. Sok tésztát megeszik az embert azért a kis mákért, ahogy a nagymamám mondta. Van ebben kötelességtudat, de mindig van valami, amiért azt mondom: de jó, hogy mégis itt voltam, pedig lestrapálva jöttem be…

tovább

Csoda-eredmény: megosztott elsődíj a drámapályázaton

2011 March 24. | Sonline

Tartalmilag sokkal több: a tavaly elhunyt Schwajda György emlékét őrzik a pályaművek. A néhai drámaíró, kaposvári színigazgató munkája nyomán Csodára keresztelt ez évi kiírás nem kis munkát adott az ítészeknek, akiknek a döntését a névadó születésnapján hirdette ki az ötletgazda direktor, Rátóti Zoltán. Az első díjat megosztotta a zsűri Albert Csilla magyartanár és Mikó Csaba író-drámaíró között. A második díjat Gschwindt Balázs kaposvári énektanár kapta. A Roxínház munkatársa, a Vikár Kórus tagja komédiájának utolsó másfél felvonását a leadás előtti éjjelen vetette papírra.)

tovább

Valahol Európában és Revü Kaposváron

2011 February 05. | KaposPont

Szabadságukért harcoló, otthontalan gyerekeket és pazar ruhákban elénk táncoló felnőtteket is láthatnak a rajongók a Roxínház műsorain. A Revüt februárban a Valahol Európában című musicalt pedig júniusban mutatják be.

tovább

Rezsi is fűti az új Revüt

2011 February 03. | Sonline

Musicalbemutatóra készül a Roxínház, a zenés színpadok népszerű melódiáit a Cabaret és a Chicago című művekből válogatták. Pintér Kata rendező elmondta: februárban Tabon és Kaposváron láthatja a közönség a produkciót. Előadásukban tiszteletbeli tagként Nyári Szilvia, a kaposvári színház művésze is énekel, akit a Vukban és a János vitézben is vállalt már szerepet. Utóbbi előadással Lendvára kaptak meghívást, amit e napokban egyeztetnek a határszéli magyarlakta település szervezőivel.

tovább

Bicska Maxitól a Csókkirályig

2011 January 12. | Kapos Extra

A műsorban elhangzó daloknak azok örülnek majd igazán, akik kedvelik a ’20-as évektől a ’80-as évekig átívelő időszak szórakoztató zenéit. Igazi csemege a Bicska Maxi, a Kabaré, a Chicago, ahonnan aztán eljutunk a Hungária együttes több nagy slágeréig is. A két „öreg”, Szabolcsi János és Csorba Tamás mellett, egy fiatal, tehetséges énekes, Károlyi Krisztián dobogtatja meg a tinédzserek szívét. A hangja már most olyan, mint a „nagyoké”, de ártatlanságával még nem éri el a revüszínházhoz szükséges „romlottságot”. Az előadásban a női tánckarnak, a görlöknek kiemelt szerep jut, de szerencsére a fiúk sem maradnak le mögöttük. Február közepétől tehát Revü a Roxínházban.

tovább

Félszáz gyerek játszott a Lúdas Matyiban

2010 December 02. | Sonline

A kaposvári Roxínház utánpótlás csoportja mutatta be csütörtökön délután Lúdas Matyi történetét a megyei művelődési központban Kaposváron. Az előadás az idei évadban elindított gyermekbérletes előadássorozat első darabja volt, amelyben a szereplők bőrébe gyermekek bújtak.

tovább

Fergeteges gála az Ifjúsági Házban

2010 November 22. | Kalocsai Néplap

Színházjegyet kaptunk ajándékba a lányunktól! Nagyon meglepődtünk. A kaposvári ROXÍNHÁZ operett és musical gálaestjére szólt az invitálás február 27-én az Úttörőházba. (Ifjúsági Ház, Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény stb. vagy nem is tudom, hogyan nevezzem, mert a köznyelvben nekünk idősebbeknek maradt ez csupán Úttörőház)

tovább