Rólunk

A Kaposvári Roxínház 2000 óta önfenntartó módon működő színházi társulat, szellemi műhely, ahol 7- 20 éves gyerekek, fiatalok részvételével professzionális színvonalon különleges színházi, zenei értékek jönnek létre: musicalek, rockoperák, táncszínházi produkciók, zenés mesejátékok, gyerekelőadások.
Örömmel teszünk eleget meghívásoknak szerkesztett műsorokkal, a félórás musicalválogatástól a két órás operett és musical-estig kulturális rendezvényeken, falunapokon, gyerekprogramokon.
Társulatunk színvonalas előadásait az ország határokon kívül is megismerhették, több alkalommal játszottunk Erdélyben, Horvátországban és Szlovéniában is.
2007-ben elindítottuk utánpótlás csoportjainkat, ahol 6-14 éves korig heti rendszerességgel tartunk tánc, színészmesterség és ének órákat. A Roxínház Tanodát minden évad elején új felvételizőkkel bővítjük.

Elismeréseink

2010. március 15. Budapest

2010. március 15-én az Oktatási és Kultúrális Minisztérium A KAPOSVÁRI ROXÍNHÁZ FENÁLLÁSÁNAK 10. évfordolója alkalmából a MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉL KITÜNTETÉST adományozta.
2009. április 17-19. Pápa

2009. április 17-19-én Pápán rendezték a XIV. SCHERZO Zenés Színpadok Országos Fesztiválját. A Sztárcsinálók, Jézus Krisztus Szupersztár, Mozart, Rómeó és Júlia rockoperából, musicalekből vittünk egy közel egy órás válogatott anyagot, melynek a “Szédült világ” címet adtuk. Munkánkat a háromfős neves szakmai zsűri első díjjal jutalmazta. 4 db különdíjat is kiérdemeltünk: Sebesi Tamás legjobb férfiénekes, Pintér Kata legjobb rendező, legjobb díjat kapott még a Roxínház díszlete és a legszellemesebb pillanat, mely a Történelmi lecke című dalnak szólt a Sztárcsinálók című rockoperából.
2006. április 28-30. Békéscsaba

2006. április 28-30-án Békéscsabán rendezték a XI. SCHERZO Zenés Színpadok Országos Találkozóját. A Hair című musicalből vittünk egy 60 perc válogatott anyagot, melynek az “Ez vagy” címet adtuk. Munkánkat a neves szakmai zsűri harmadik díjjal jutalmazta. Szerecz Róbert koreográfusunk pedig a legjobb koreográfusi díjat nyerte el.
2005. április 22-24. Pápa

2005. április 22-24-én Pápán rendezték a jubileumi X. SCHERZO Zenés Színpadok Országos Találkozóját. Az István a király című rockoperából vettünk ki 60 perc válogatott anyagot, melynek a “Gyarló az ember” címet adtuk. Munkánkat a neves szakmai zsűri első díjjal jutalmazta. Szerecz Róbert és Takács László János koreográfusaink egy-egy külön díjat, Tóth Tibor táncosunk pedig a diák zsűri külön díját kapta.
2004. június 27. Somogyvár

2004. június 27-én Somogyvár Községi Önkormányzat Képviselő-testülete “SOMOGYVÁR KÖZSÉGÉRT” kitüntető címet adományozta a Roxínháznak.
2004. Június 25-26. Zalaegerszeg

2004. Június 25-26-án Zalaegerszegen részt vettünk az I. EGO Országos Színházi Találkozón “Ez vagy” címmel a Hair című musicalből vittünk részleteket és a Zenés kategória első díját hoztuk haza.
2004. tavasz Békéscsaba

2004. Tavaszán Békéscsabán a „Zene az kell” című musical összeállítással, megnyertük a IX. SCHERZO Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Találkozóját. Elhoztuk a szakmai és a diák zsűri első díját, így az “Abszolutórium” – címet is megkaptuk. Szerecz Róbert, a “Legjobb musical színész”, Györei György pedig a “Legvarázslatosabb pillanat” címet kapta meg.
„OSZKÁR DÍJ”

TÁRSULATON BELÜLI DÍJAZOTTAK „OSZKÁR DÍJ” (2001 karácsonyán a Jézus Krisztus Szupersztár kaposvári bemutatója után, a társulat tagjai, pici kis aranyozott Oscar szobrokkal köszönte meg a Roxínház vezetőinek, alapítóinak, koreográfusainak, hogy létrehozták és elindították ezt a csodálatos kis folyamatot, melyben a zene a színház és a tánc szeretete, többek között örök barátságokat is hozott, és valószínű, hogy még hoz is a jövőben is sok – sok fiatalnak. 2002 karácsonyán aztán fordult a kocka, a Roxínház vezetősége ez év végétől minden karácsonykor egy Oscar szobrot ajánlott fel annak az illetőnek, aki egész éves munkája alapján erre érdemes. Minden társulati tag egy nevet írhat a papírra és rövid izgalmak után meg is születnek a végeredmények. A vezetőség 3 tagjára illetve a koreográfusokra nem lehet szavazni.
„KONTROLL DÍJ”

Ezt a díjat 2004 őszén találtuk ki, mégpedig azért, hogy míg a másik díj (Oszkár) az egész éves munkát értékeli és jutalmazza, addig ez a díj (Kontroll) csak a Somogyváron eltöltött tábori munkát illetve az aktuális nyári premierben (Nyári színház) mutatott teljesítményt díjazza. 5 emberre lehet szavazni 1-5 pontig. 5 -10. helyezett kisebb ajándékot kap. 1-5. helyezett pedig emlék plakettet, oklevelet és egyéb ajándékokat.A vezetőség 3 tagjára illetve a koreográfusokra itt sem lehet szavazni.