Roxínház tanoda

A Roxínház tehetséggondozó programját 2007-ben indítottuk ötéves kortól olyan gyermekek és fiatalok számára, akik nyitottak a színház világa iránt és van bennük affinitás a zene és a tánc iránt. A Tanoda célja az is, hogy a csoport tagjai idővel a Roxínház felnőtt tagjaivá váljanak.

A felkészülés magában foglal modern,- jazz- és népi tánc órákat, zenei képzéseket, nagyon sok játékot, helyzetgyakorlatokat, beszédtechnikai és játékos mozgáskoordinációs gyakorlatokat, térérzékelő, kapcsolatteremtő gyakorlatokat, a ritmusérzék és a koncentrációs készség fejlesztést stb. Mindez a gyermekek korához és befogadóképességéhez igazítva illeszkedik egy hosszú távú, építkező folyamatba. Előadásainkban évek óta szerepet kapnak a tehetséggondozásban részt vevő gyermekek is.

A csoportok minden évadot, június közepén, a nagyközönség számára is nyilvános vizsgabemutatóval zárnak, ezzel számot adnak fejlődésükről és a közönség bepillanthat az éves munkájukba. 2015-ben a Vuk c. előadásból láthattunk részleteket.

A Tanodát Merkei Mónika táncpedagógus-koreográfus vezeti, táncórákat ezen kívül a Roxínház koreográfusai, Takács László János és Sudár Gergő is tartanak. Énekórákra Gschwindt Balázs énektanárhoz járnak a gyerekek, a drámaórákon a színjátszás rejtelmeibe pedig Pintér Kata, a Roxínház rendezője vezeti be a fiatalokat.

A Roxínház Tanoda minden évad elején szeretettel várja a színházat kedvelő gyerekek és fiatalok jelentkezését! Előképzettség nem szükséges.