Új bemutatók

 

Csukás István – Bergendy István: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI – zenés mesejáték

A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei kapnak helyet.

Süsü, a sárkány nem találja a helyét: apja kitagadja, mert a többi sárkánnyal ellentétben csak egy feje van. Az emberek félnek tőle, hiszen sárkány. Mégis talál egy királyfit, aki elfogadja, így is szereti. Hogyne szeretné, hiszen sárkány létére jószívű, és egy lepkének se tudna ártani, szelídségével belopja maját az ember szívébe.

A bájos meséből a gyerekek megtanulhatják, hogy aki nem olyan, mint én, az nem biztos, hogy ellenség, sőt ha jobban megismerem, lehet, hogy nem is annyira más mint én.

5 éves kortól

Sebesi Tamás – Szabolcsi János – Pintér Kata: ÓZ – zenés mesejáték

Dorkát, a tanyasi kislányt és kutyáját, Totót egy forgószél Smaragdvárosba repíti. Óztól a Nagy varázslótól kell segítséget kérnie, hogy hazajusson, de hosszú út vezet Óz palotájához. A sárga úton találkozik  a Madárijesztővel, aki észt, a Bádogemberrel aki szívet, az Oroszlánnal, aki bátorságot szeretne kapni a varázslótól. Vajon megkapja mindenki amire vágyik? A Roxínházban kiderül.

L.Frank Baum világhírű meseregényéből Pintér Kata írt színpadi változatot, zenéjét Sebesi Tamás, a dalszöveget Szabolcsi János szerezte.

5 éves kortól

Carlo Goldoni – Mohácsi János – Fuchs László: A KÁVÉHÁZ – eredeti tőkefelhalmozás két, zenésnek nevezhető részben

Egy kávéházban járunk Velencében vagy Kaposváron vagy bárhol a világon.

Tele ismerős figurákkal, furcsa helyzetű nőkkel, férfiakkal, adósokkal és hitelezőkkel,  szószátyár hazárdjátékosokkal, akikkel nem történik semmi, csak az élet maga. Pletyka, szerelmi három-négyszögek, kártya, adok – veszek, szócsaták.

Megy minden a maga útján, míg meg nem érkezik egy zarándoknő, és fel nem kavarja az állóvizet. Goldoni vígjátékai háromszáz éve nekünk szólnak, amit Mohácsi János tett bátrabbá, Fuchs László zenéje energikussá.

12 éves kortól