Vendég előadások

SZÍNHÁZI LEGENDÁK – BESZÉLGETÉSSOROZAT A KAPOSVÁR – JELENSÉG SZÍNÉSZEIVEL

„Mi a titka ennek a színháznak, ennek a társulatnak? Csak jobb színházat csinálnak, színvonalasabbat, mint a többiek? Vagy pedig másfajta színházat? – Nézetem szerint a kaposvári színház valóban másfajta színház. Valóban egyedülálló, rendhagyó jelensége szellemi életünknek.” (Mihályi Gábor: Kaposvár – jelenség)

Társulatunk fontosnak tartja, hogy a kaposvári közönség újra találkozhasson azokkal a színházi legendákkal, akikért évtizedekig rajonghatott, de ma már nem élnek velünk. Felkérésünket örömmel vette – a teljesség igénye nélkül – Jordán Tamás, Koltai Róbert, Lázár Kati, Lukáts Andor, Pogány Judit, Molnár Piroska, Bezerédi Zoltán, Csákányi Eszter, Mohácsi János. Több évadon átívelő beszélgetéssorozatunkban Varga István újságíró beszélget a művészekkel.

12 éves kortól


KAPOSVÁRTÓL KAPOSVÁRIG – KOLTAI KABARÉ DÉS LÁSZLÓ ZENÉJÉVEL

Koltai Róbert 1968-ban Kaposváron kezdte pályafutását, majd kisebb-nagyobb kitérőkkel 1993-ig élt városunkban.

Az előadásban természetesen a humoré lesz a főszerep. Koltai Róbert felidézi a színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat, amelyeken a legtöbb poén született. Az előadás különlegessége, hogy felcsendülnek Dés László dalai is, így egy igazi Nagy utazásban lesz része a közönségnek.

12 éves kortól


BEZERÉDI ZOLTÁN: BAGATELL

Bezerédi Zoltán több mint két évtizedig volt a Csiky Gergely Színház tagja. 15 év után verses esttel tér vissza hozzánk. A Kossuth-díjas színművész az előadás szövegét maga válogatta Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály számára fontos műveiből.

„Mindenkinek ajánlom, aki szereti a verset, és akinek idegen ez a műfaj, de ad egy esélyt nekem megszerettetni.”