felajánlom adóm 1%-át

A zene, az kell

A prózának is van zenéje

A Jézus Krisztus Szupersztár című rockmusicallel kezdődött a történetünk, azóta zenés játék, zenés mesejáték, zenés komédia, zenés kalandjáték, zenés vígjáték, daljáték, musical, családi musical, rockmusical, rockopera mind szerepelt már a repertoárunkban. A zenés színház keretein belül játszunk. Ehhez elsősorban Sebesi Tamás zeneszerző, zenei rendező adja meg a bemutatott darabok zenei hangulatát. Ha kell, akkor áthangszerel, felújít, modernizál, de mindenesetre úgy nyúl hozzá a zenei anyagokhoz, hogy utána elmondhatjuk, hogy ettől lett az egésznek olyan “roxínházas” hangulata, ami semmi mással nem téveszthető össze.  

A Rox-Café podcast műsorából kulisszatitkokat tudhatunk meg a háttérben folyó zenés színházi munkáról, kiderül az is, hogy hogyan lett a társulat neve Roxínház, és hogy hogyan került a társulathoz Lugosi György, aki vallja, hogy a prózának is van zenéje.  

Készíts magadnak egy jegeskávét vagy egy hűs limonádét, helyezkedj el kényelmesen, és nézd meg a ROX-Café műsorát! Iratkozz fel a csatornánkra, és kapcsold be az értesítéseket! 

Beszélgetőpartnerek: Sebesi Tamás, a Roxínház zenei vezetője, zeneszerző, színész, Szabolcsi János, a Kaposvári Roxínház Egyesület alelnöke, színész és Lugosi György színművész. Aki kérdez: Palancsa László.

A projekt az EMT-TE-A-B-21-0373 azonosítószámú pályázat keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatásával valósul meg.