felajánlom adóm 1%-át

E.R.Ö. – Indul a bakterház 1. Rész

Rideg Sándor nagysikerű regényét 2016-ban állítottuk színpadra, azóta is folyamatosan teltházzal játsszuk a közönségnek. Most az előadás rövidített változatát láthatják sorozatban, mától 6 héten keresztül, minden csütörtökön, a Youtube-csatornánkon. Hogy ne maradjanak le semmiről, iratkozzanak fel, és kapcsolják be az értesítéseket!

Rideg Sándor 1939-ben megjelent regényéből 1979-ben felejthetetlen film készült. Ezt a hangulatot adja vissza a Roxínház feldolgozása is. Az országban mi mutattuk be először ezt a művet zenés darabként a közönségnek, 2016-ban. Tímár Péter szövegkönyvét a rendező, Pintér Kata dolgozta át társulatunk számára. Sebesi Tamás zeneszerző és Szabolcsi János szövegíró nagyszerűen nyúltak hozzá a darabhoz. 
– Szépen kialakult a szövegkörnyezet, de zenék nem voltak, azt úgy kellett szerezni hozzá – emlékszik vissza Sebesi Tamás. – Az volt az ötlet, hogy bizonyos jelenetrészek legyenek zenével eljátszva, tehát készüljön belőlük egy-egy szám. Jani megkapta a szövegkönyvet, abból írt egy dalszöveget azokra a szereplőkre, akik szerepeltek az adott jelenetben, én megcsináltam hozzá a zenéket, így kialakult a végleges forma. Nagyon sok mindenben visszanyúltunk az eredeti könyvhöz. 
– Nagy lépcsőfok önálló zenét alkotni ehhez a darabhoz. Ezt az előadást zenés feldolgozásban itt láthatta először a közönség, és ez azóta is óriási siker. Társulatunk folyamatosan teltházzal játssza az előadást – mondta Szabolcsi János. – Amúgy az Indul a bakterház előadást rengeteg színház játssza, de nem zenés darabként. Vannak, akik élő zenekarral, apró zenei betéteket beletesznek, itt-ott egy lakodalmas rész megszólal benne, de így, hogy konkrét dalok vannak benne, így egyedül csak nálunk látható, és erre nagyon büszkék vagyunk. 
Ha Önök is kíváncsiak társulatunk egyik kedvenc darabjára, akkor most megnézhetik Youtube-csatornánkon a vígjátékot rövidített változatban, 6 részben. Íme, az 1. rész:

A projekt az EMT-TE-A-B-21-0373 azonosítószámú pályázat keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatásával valósul meg.