felajánlom adóm 1%-át

Erős szakmai stábbal indítja a tanoda idei évét a roxínház

Folyamatos fejlődés jellemzi a társulat utánpótlás-nevelését.

Az elmúlt évek alatt kialakult egy szakmai stáb, amely szilárd alapokat biztosít a gyerekek képzéséhez. Az állandó tanárok mellett minden évben jönnek külsős pedagógusok, akik egy-egy intenzív nap, hétvége vagy hét alatt adnak olyan szakmai képzést a tanodásoknak, amellyel korábban még nem ismert, nem használt új készségeket sajátítanak el.  

A legkisebb gyerekek először a tánccal ismerkednek meg, a táncórák keretén belül pedig játékos formában a színjátszással. A nagyobbaknak már külön van színjátszó órájuk, és bizonyos életkor felett, amikor a hangjuk már képezhető, énekórán is részt vesznek.

Többször van példa arra is, hogy egy-egy előadás érdekében különleges képzésen vesznek részt. Ilyen volt például A kisfiú meg az oroszlánok előadáshoz kapcsolódóan a kétnapos bohóc-workshop, amikor Takács Lacek és Kőrösi Áron tanította nekik az artista mesterség és a bohóc szakma alapjait. Egy-egy nyári tábor alatt pedig mindig sor kerül valami újfajta mozgás-képzésre, volt már például napindító jóga-óra Horváth Zitával, vagy mozgásművészeti óra Uray Péterrel. Patonay Anita drámapedagógus rendszeres vendégtanára a Roxínháznak, évente többször is eljön, hogy segítsen fejleszteni a gyerekek érzelmi intelligenciáját, segítsen más szemszögből látni a különböző helyzeteket.

  A Roxínház Tanoda tanárai

2022/23

Pintér Kata

rendező

animátor

Takács László János

koreográfus

a Kaposvári Roxínház Egyesület elnöke

táncpedagógus

Merkei Mónika

koreográfus, táncpedagógus

Lugosi György

színész

beszédtanár

Sugár Kinga

énektanár
ének, hangképzés

 Meghívott tanáraink:

2022/23

Patonay Anita
színész, drámapedagógus

Horváth Zita
színész
drámapedagógus

Uray Péter
koreográfus, mozgástanár

Takács Lacek
artista

Kőrösi Áron
artista