felajánlom adóm 1%-át

Gálaműsorral köszöntöttük a tavaszt a roxínházban

A Dél-Dunántúl régió polgármestereit és kulturális programjainak szervezőit láttuk vendégül pénteken este, zártkörű gálaműsor keretében. Az esemény fővédnöke Móring József Attila kormánybiztos volt. 

Bizonyára Önök közül is sokan hallották már a történetet, hogy 23 évvel ezelőtt Somogyváron mutatta be a Roxínház első előadását, a Jézus Krisztus Szupersztárt, amelyet ezután további sikeres darabok követtek. Somogyvár akkori polgármestere, Móring József Attila ma is ugyanúgy támogatja a társulatot, mint tette ezt az első évben, így a péntek esti gálaműsornak is ő volt a fővédnöke. A program szervezésében a Nemzeti Művelődési Intézet vállalt további partnerséget, Lovász Henriett megyei igazgató támogatásával. 

Az este több szempontból is rendhagyó volt. Első alkalommal szerveztünk a Roxínházban olyan válogatásműsort, amelyben az elmúlt évek legsikeresebb előadásaiból láthatták a legnépszerűbb dalokat a nézők. Első alkalommal álltak közösen színpadra a Roxínház felnőtt társulata és az utánpótlás társulat, a Roxínház Tanoda tagjai – utóbbi fejlesztésére egyre nagyobb figyelmet fordítunk. Első alkalommal hívtuk meg a Dél-Dunántúl régió polgármestereit és kulturális programjainak szervezőit, mégpedig azzal a céllal, hogy felhívjuk magukra a figyelmet, és bemutatkozzunk azoknak a döntéshozóknak is, akik még nem találkoztak a Roxínház előadásaival.  

A Szevasz, tavasz! gálaműsort a pénteki és a szombati zártkörű előadások után vasárnap láthatja a nagyközönség. A műsor keretében a legsikeresebb előadásainkból – többek között a Hair, A dzsungel könyve, az Anconai szerelmesek előadásokból – láthatnak részleteket, és bepillanthatnak az operettek és a kuplék világába is. A válogatás gazdag kínálatával igazi tavaszköszöntő program, amelyben a legnépszerűbb musicalek legismertebb dalai mellett felcsendülnek a zenés színház örökzöld klasszikusai is. Az előadást a Roxínház közel 20 fős tánckara színesíti, ezzel is emelve a műsor nyújtotta élményt. 

(Fotó: Kozma Attila)