SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

új bemutatók:

Anconai 2

Vajda Katalin:

ANCONAI SZERELMESEK 2.
Anconai szerelmesek a Balatonon – zenés komédia

A vérbő olasz slágerekkel fűszerezett komédia az Adria helyett a magyar tenger partján folytatódik, 20 évvel később. Rendszerváltás, Balaton, SZOT-üdülő,

fütyülős barack, és egy csapat olasz. Meg magyar. De az olasz nem egészen olasz, a magyar se színmagyar … ahogy annak lennie kell. 

A szereplők közötti kapcsolati háló tovább bonyolódik, ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy ki - kivel - mikor - és miért - vagy miért nem… Az előadásból kiderül, hogy az olaszok és a magyarok már régről ismerik egymást. Keresztül-kasul rokoni szálak fűzik őket össze, így senkinek nem könnyű a párválasztás. Eközben felcsendülnek újabb slágerek Adriano Celentano-tól, Toto Cotugno-tól, sőt, Karel Got-tól is.

12 éves kortól 

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 180 perc.

 

Minden eger web

Urbán Gyula – Sebesi Tamás

MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT – zenés mesejáték

Rómeó és Júlia története gyerekeknek, egy kicsit más befejezéssel. A viszálykodó családok ez esetben egerek, ahol Rómeót Somának, Júliát pedig Fruzsinának hívják. Az egér gyerekek szeretik egymást, együtt falatozzák a finom sajtdarabokat. Boldogságukat csak a szüleik háborúskodása árnyékolja be. Soma és családja ugyanis szürke, míg Fruzsi papájával és mamájával együtt fehér. Ez a történet természetesen nem tragédiával végződik, hiszen gyermekeknek szól. A kisegerek történetén keresztül azonban megtanítja őket arra, hogy nem a bunda színe a fontos, hanem az, ami belül van, és az, amiben minden egér megegyezik. S ez nem más, minthogy akár szürkék, akár fehérek, a sajtot egyformán szeretik.

5 éves kortól

 

 

 

műsoron marad:

 

janos vitez

Váradi R. Szabolcs–Némedi Árpád–Varga Ákos–Sebesi Tamás:

LÚDAS MATYI - mesejáték

Nem nagyon van gyerek kis hazánkban, aki ne ismerné Lúdas Matyi történetét: a szegény legény megbosszulja a gazdag földesúron az őt ért sérelmet, méghozzá háromszorosan. Valljuk be, mindannyiunkban benne van ez a dacos ellenállás. Matyi személye ezért is lesz ennyire szimpatikus, hiszen a történet mind a mai napig él: a szegény ember ma is kiszolgáltatott a gazdag ember kénye-kedvének, ezért minden esetben Lúdas Matyi pártján állunk, neki szurkolunk, hogy sikerüljön háromszor visszavernie Döbröginek. Matyi a nép hőse.

A számtalan feldolgozásból a Roxínház Váradi R. Szabolcs változatát állítja színpadra, ezzel igazi friss, zenés komédiát látunk, amely nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is jó szórakozást ígér.

5 éves kortól

Az előadás hossza kb. 80 perc.

 

Kisfiu web

Lázár Ervin–Tóth Géza–Váradi R. Szabolcs–Barabás Edit–Némedi Árpád–Sebesi Tamás:

A KISFIÚ MEG AZ OROSZLÁNOK - zenés mesejáték

Lázár Ervin Kossuth-díjas magyar író 1964-ben megjelent első meseregénye megszületése óta a gyerekek és a felnőttek egyik kedvence. A történet a generációk közötti különbségekről szól, a gyerekek, felnőttek és öregek különálló világáról, de arról is, hogy az egymásra való odafigyelés és az empátia a szakadékokon átvezető híd.

A mesében Petinek Bruckner Szigfrid oroszlán a legjobb barátja, aki a pajtájukba költözött. Szigfrid szomorú, mert nem tudja, merre lehet a felesége, Szilvia. Peti segíteni szeretne neki, de ebben nem számíthat édesapjára, aki mindig a munkájával van elfoglalva, nem látja az oroszlánt, és egyenesen zavarja, hogy fia így játszik. A történet izgalmas, cselekményekben gazdag, és a végére, mint a mesében, minden jóra fordul. Szülőknek és gyermekeknek is tanulságos történet, és a rendkívül szórakoztató zenés mesejátékot a tánckar színesíti.

5 éves kortól

Az előadás hossza kb. 90 perc.

 

Anconai_online_media_nov_event.jpg

Vajda Katalin:

ANCONAI SZERELMESEK - zenés komédia

Igazi felhőtlen szórakozást ígér a Roxínház Anconai szerelmesek című előadása. Vajda Katalin darabja a vérbő reneszánsz komédiák hagyományaira épül. A történet egyszerű: szerelmi sokszögek, egymást kereső, egymást üdvözlő, egymás elől menekülő párok, összeveszések, kibékülések, félreértések, de végül mindenki párjára talál. Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, a legjobb kulturális kikapcsolódás egy fárasztó nap után. 

12 éves kortól 

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 180 perc.

 

2022_bakter.jpg

Rideg Sándor–Tímár Péter–Sebesi Tamás–Szabolcsi János:

INDUL A BAKTERHÁZ - vígjáték

A feldolgozást a Roxínház szakmai csapata végezte, akik pont úgy nyúltak hozzá a darabhoz, ahogyan arra szükség volt. Sebesi Tamás zenéjére Szabolcsi János írt dalszövegeket, Pintér Kata szerkesztette át a szövegkönyvet és rendezte az előadást. Ezzel vált igazán a Roxínház sajátjává az Indul a bakterház, aminek a sikerét mutatja az is, hogy a társulat a bemutatása óta telt házzal játssza. 

 12 éves kortól

Az előadás hossza kb. 100 perc.

 

holle web

Belinszki Zoltán–Gulyás Levente–Varga Viktor:

HOLLE ANYÓ - családi musical

Az egyik legismertebb Grimm-mese feldolgozását mutatja be a Roxínház a 2019/20-as évadban. A családi mesemusicalt Belinszki Zoltán, Gulyás Levente és Varga Viktor álmodta színpadra a mai kor elvárásainak megfelelően.

A történet klasszikus vonalát a szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér ellentéte képviseli, mellettük azonban új szereplők is színre lépnek: két csetlő-botló béreslegény, akik igazán mókás kalanddá teszik a történetet a gyerekek számára, valamint megjelenik a mesében egy szerelmi szál is, amellyel leginkább a fiatalok tudnak azonosulni. Felnőtt fejjel pedig elgondolkodhatunk azon, hogy mi a jobb: mindenért másokat hibáztatni, vagy inkább Holle anyó bölcsességével látni a világot.

A modern látványvilág mellett lendületes zene és koreográfia mutatja meg, milyen a roxínházas Holle anyó.

5 éves kortól

Az előadás hossza kb. 90 perc.

 

ONLINE ELÉRHETŐ ELŐADÁSOK

 

Anconai online media nov cover vágott

Vajda Katalin:

ANCONAI SZERELMESEK - zenés komédia

Igazi felhőtlen szórakozást ígér a Roxínház Anconai szerelmesek című előadása. Vajda Katalin darabja a vérbő reneszánsz komédiák hagyományaira épül. A történet egyszerű: szerelmi sokszögek, egymást kereső, egymást üdvözlő, egymás elől menekülő párok, összeveszések, kibékülések, félreértések, de végül mindenki párjára talál. Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, a legjobb kulturális kikapcsolódás egy fárasztó nap után. 12 éves kortól

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

 

holle web

Belinszki Zoltán–Gulyás Levente–Varga Viktor:

HOLLE ANYÓ - családi musical

Az egyik legismertebb Grimm-mese feldolgozását Belinszki Zoltán, Gulyás Levente és Varga Viktor álmodta színpadra a mai kor elvárásainak megfelelően.

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

Sose online nyito 1

Dés László–Nemes István–Koltai Róbert–Nógrádi Gábor:

SOSE HALUNK MEG - zenés játék 

Az előadás figurái visszaköszönnek a 90-es évek egyik legsikeresebb magyar filmjéből, aminek musicel változatát mutatjuk be most online. Hű képet kapunk egy olyan világról, ahol semmi sem az, aminek látszik.

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Dés László – Geszti Péter:

A DZSUNGEL KÖNYVE - zenés játék

Kipling regénye nyomán Dés László - Geszti Péter által feldolgozott musical felvétele online nézhető.

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Romhányi József–Nepp József–Ternovszky Béla eredeti műve alapján 

Rigó Béla–Fogarassy András–Bor Viktor–Sebesi Tamás:

DR. BUBÓ - zenés mesejáték

A Doktor Bubó című előadásban a magyar animációs filmgyártás egyik legendás meséjének karakterei elevenednek meg a színpadon.

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Fenyő Miklós–Novai Gábor:

HOTEL MENTHOL - musical

A Hotel Menthol című musicalt évadokon keresztül hatalmas sikerrel játszottuk. Garantált a jó hangulat és a felhőtlen szórakozás online is!

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Rideg Sándor–Tímár Péter–Sebesi Tamás–Szabolcsi János:

INDUL A BAKTERHÁZ - vígjáték

Sebesi Tamás zenéjére Szabolcsi János írt dalszövegeket, Pintér Kata szerkesztette át a szövegkönyvet és rendezte az előadást. 

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Csukás István–Bergendy István:

SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI - zenés mesejáték

A mindenki által jól ismert és kedvelt sárkány története. A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei kapnak helyet.

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

Győrei Zsolt–Szemenyei János–Schlachtovszky Csaba:

VUK - musical

Fekete István kisregénye nyomán. 

BŐVEBBEN AZ ELŐADÁSRÓL

 

janos vitez

SZÍNHÁZI LEGENDÁK I-IV.

Beszélgetéssorozat a Kaposvár-jelenség színészeivel

  1. rész: Koltai Róbert és Molnár Piroska
  2. rész: Pogány Judit és Lukáts Andor
  3. rész: Lázár Kati és Jordán Tamás
  4. rész: Bezerédi Zoltán és Csákányi Eszter

 

 

ONLINE SZÍNHÁZI JÁTÉKOK

 

Online megvalósuló interaktív színházi játékaink elsősorban osztályok, csoportok, tanulóközösségek részére szólnak. Az online találkozások lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek arra, hogy játékos módon fedezzék fel a saját viszonyukat élethelyzetekhez. A diákok sajátélményű, játékos foglalkozáson vesznek részt, amely annyit tesz, hogy emberi helyzeteken gondolkodhatnak, megfogalmazhatnak érzéseket, majd meg is oszthatják azokat. A workshop hatással lesz a résztvevők kommunikációjának, fantáziájának és személyiségének fejlődésére.

Technikai feltételek:

A játék megvalósulásához szükséges a tanteremben elhelyezett laptop, mikrofon, projektor, és egy gmail-es e-mail cím, mert a google meets-et használjuk a játék során. A színházi játék előtt egyeztetünk a pedagógussal arról, hogy a teremben a székeket hogyan kell elhelyezni, milyen segítséget kérünk tőlük a kommunikáció tökéletes létrejöttéhez.

KARANTINIK

 

A fiatalok viselkedésében, társas együttlétében mindennapos probléma a pandémia hatása. Ez a színházi játék a karanténban megtapasztalt élethelyzetet járja körül. Lehetőséget kapnak a fiatalok arra, hogy a karanténhelyzettel kapcsolatban elinduljon egy beszélgetés, véleménycsere. A játék során új nézőpontokat fedezhetnek fel a téma kapcsán a résztvevők. Videós bejátszással színházi jeleneteket mutatunk, a helyzetek segítségével állításokat fogalmazunk meg, melyekkel arra inspiráljuk a résztvevőket, hogy véleményt formáljanak, hogy megosszák gondolataikat, tapasztalataikat egymással. A színházi játék 13-18 éves (7.-12. osztályos) diákokat szólít meg, és 1,5 órát vesz igénybe szünet nélkül.


A Karantinikről bővebben olvashat itt:

HOGY SEGÍTSÜNK A TINIKNEK A KARANTÉN FELDOLGOZÁSÁBAN?

SZÍNHÁZI JÁTÉK KAMASZOKNAK AZ ELFOGADÁS ÉS A SORSKÖZÖSSÉG JEGYÉBEN


Nézze meg ajánlónkat! 

 

karantinik 01

 

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.