Kérjük, támogasson minket adója 1%-val!
   Adószámunk: 18143049-2-14   Kaposvári Roxínház Egyesület

 

Színházi Legendák IV. rész

ONLINE
legendak_IV
Dátum: 2021-06-13 00:00 - 2021-06-28 23:59

Helyszín: ONLINE

A magyar színházi élet kiemelkedő műhelye volt a hetvenes és nyolcvanas években a kaposvári Csiky Gergely Színház. Újításaik, szemléletük és elsősorban a társulat közösségének összetartozása máig ható példa és mérték a szakmában. A kaposvári Roxínház az elmúlt esztendőkben arra törekedett, hogy ezek az emlékek újra felszínre kerüljenek és a szélesebb közönség is megismerkedhessék az akkori szakmai munka kulisszatitkaival. Ezért sorra meghívtuk azokat az alkotókat, akikre úgy tekintünk ma már, mint ama „Kaposvár-jelenség” letéteményeseire. Sorozatunknak a „Színházi legendák” címet adtuk, és örömünkre nagy népszerűséget vívott ki magának kezdeményezésünk. A 2017/18-as évadban a korabeli Somogyi Néplap színházkritikusa Varga István beszélgetett a művészekkel. Ezek az esték nemcsak a közönség, de a művészek számára is igazi élményt jelentettek.

Csákányi Eszter 1973-ban érkezett a kaposvári Csiky Gergely Színházba, Bezerédi Zoltán 1980-ban. A  pályájuk elején lévő fiatal művészek a következő két évtizedben a közönség „szeme láttára” lettek jelentős színészek, s ma már nemcsak a kaposvári legendák közé tartoznak, hanem az egyetemes magyar színházművészet kiemelkedő alakjai is. A Csákányi – Bezerédi-est  nagy sikert aratott a közönség körében, mert egyszerre volt a sok év utáni találkozás megható és emberi, ugyanakkor humorral és szeretettel teli. Számtalan érdekes történetet, már-már anekdotikus esemény fölidézését láthatjuk, hallhatjuk a két művész visszaemlékezésében.

Színházi legendák: Csákányi Eszter, Bezerédi Zoltán, 
Beszélgetőtárs: Varga István

A felvétel 2018. november 14-én készült a Roxínházban.

Operatőr: Nádas Dávid, Tomisa Bálint 
Hang: Lőrincz Attila Sándor
Utómunka: Nádas Dávid. 

Külön köszönet Győri Lászlónak

 

A jegy megvásárlásával a Kaposvári Roxínház Egyesület fennmaradását támogatja!

Most elérhető online:

JEGYVÁSÁRLÁS

 

szinhazi legendak III 02

 

 

Telefon:
+36 30 457 8361
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dátumok:


  • -tól 2021-06-13 00:00 -ig 2021-06-28 23:59

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.