A tavasz végén mutattuk be a Lúdas Matyi című zenés mesejátékunkat, amelynek bemutatója a járványhelyzet miatt egy teljes évadot csúszott. Most azonban úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy ez a gyerekelőadás is elinduljon a siker felé vezető úton, így ezzel indítjuk az idei évadunkat!

12 év után újra Somogyváron játszhattunk. Egyszerre volt ez a hétvége az emlékezés, a 20. születésnap ünnepe és egy reményteli újrakezdés mámoros varázsa. Mert, ahogy a dupla teltház mutatta, igény van a Somogyvári Nyári Színház előadásaira. Hosszú hónapok szervezőmunkája, rengeteg próba, izgalom, várakozás érett tapssá ezen a hétvégén. Volt kései kezdés a vihar miatt, volt beázott technika, voltak nyirkos jelmezek, könnycseppek, megható pillanatok, mosolyok, emlékek, remények és a világ legfantasztikusabb közönsége. Nem tudjuk eléggé megköszönni azt a szeretetet, és azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk mind Kupaváron, mind az elmúlt 20 évben. Most mégis megpróbáljuk felsorolni a neveket, mert szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy milyen fantasztikus emberek vannak körülöttünk.

Somogyvári Nyári Színház – Augusztus 06-09. – Somogyvár, Kupavár Történelmi Emlékhely

Boldogan jelenthetjük be, hogy újraébred Csipkerózsika álmából a Somogyvári Nyári Színház! 2001. augusztus 4-én, Somogyváron, a Kupavár Nemzeti Emlékhely szabadtéri színpadán mutattuk be életünk első előadását, a Jézus Krisztus Szupersztárt, amelyet aztán újabb előadások követtek, és ahova 10 évig minden nyáron visszajártunk. Ott és akkor született meg a Somogyvári Nyári Színház, ami évekig meghatározó kulturális szerepet játszott a nyári időszakban a Dél-Balatoni régióban. Most, 10 év után ismét életre hívjuk a rendezvényt, Somogyvár község önkormányzatával karöltve sikerül tovább írnunk ezt a szép mesét. Már maga a varázslatos környezet is bőven elég lenne ahhoz, hogy kilátogassanak Somogyvárra, a festői szépségű Kupavár Történelmi Emlékhelyre, de a Roxínház augusztus első hétvégéjén ünnepi előadásokkal igyekszik még emlékezetesebbé tenni a látogatást.

A mese ereje – Családi nap kicsiknek, nagyoknak és szüleiknek a Roxínházban június 27-én, délután 3-tól este 6-ig. Részletek a Lúdas Matyi című előadásból, játékos vetélkedő, uzsonna, és minden, ami egy mesés délutánhoz szükséges! A program ingyenes. Várjuk családok jelentkezését a Roxínház ismert elérhetőségein!

 

Szabó Andrea, az MTA Politikatudományi Intézetének politológusa azt állítja, hogy a koronavírus hatására létrejöhet egy új, magát definiálni képes generáció a világon, amit V-nek, azaz vírusgenerációnak nevezett el. Ők a karanténba zárt tinédzserek, akiknek közös élménye egész életükre meghatározóvá válik. Róluk, és nekik szól a Roxínház Karantinik online drámajátéka, amelynek születéséről, és a foglalkozások menetéről Pintér Kata ötletgazdával beszélgettünk.

Lehetőségünk van rá, hogy lassan kinyissuk az ajtóinkat, és a Roxínház épületében fogadjuk a közönségünket. Szeretnénk már találkozni Önökkel, de csak úgy, ahogy mindenkinek a legmegfelelőbb. Kérjük, a kérdőív kitöltésével segítsék a munkánkat!

 

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET

 

Az elmúlt fél év ismét az online térbe kényszerített sok mindenkit, korosztálytól, csoporttól függetlenül. Míg egy évvel ezelőtt tavasszal még reménykedtünk benne, hogy az online nem veszi át az uralmat, az elmúlt fél évben meggyőződhettünk róla, hogy DE, igen, ez most már végérvényesen itt van, és nem tudni, hogy még mennyi ideig lesz így. Talán, ha szerencsénk van, időről-időre visszatér majd az élő előadás hangulata, az élő színház varázsa. Szabolcsi János, a Roxínház alapító tagja mesél nekünk az online átállás nehézségeiről, kulisszatitkairól.

Február elején hirdettük meg „Kapjuk el a farsang farkát” címmel online jelmezversenyünket, amire összesen 26 csoport küldött be képet. A játékunk népszerűségét mutatja, hogy nem csak Kaposvárról érkeztek fotók, hanem a megye több településéről is, például Csurgó, Magyaregres, Marcali, Homokszentgyörgy, Siófok, Somogyfajsz, Somogyudvarhely, de még Pest megyéből, Diósdról is velünk játszottak. Nagyszerű jelmezeket láttunk, a járvány ellenére is érezhető volt, hogy van köztük olyan, amelyik hetekig készült, és a főszereplő büszkén vonult végig benne a „kifutón”.

Több cég, vállalkozás és magánszemély csatlakozott már a Legyen bármikor karácsony! elnevezésű kezdeményezésünkhöz. Segítségükkel, támogatásukkal a múlt héten elkezdődtek az online vetítések a Somogy megyei gyermekotthonokban.

A Kaposvári Roxínház Egyesület a világjárvány következtében kialakult helyzetre reagálva, a következő felhívással, kezdeményezéssel fordul a lakosság, a vállalkozók és a közönsége felé.

1. oldal / 3

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.