Kérjük, támogasson minket adója 1%-val!
   Adószámunk: 18143049-2-14   Kaposvári Roxínház Egyesület

Szabó Andrea, az MTA Politikatudományi Intézetének politológusa azt állítja, hogy a koronavírus hatására létrejöhet egy új, magát definiálni képes generáció a világon, amit V-nek, azaz vírusgenerációnak nevezett el. Ők a karanténba zárt tinédzserek, akiknek közös élménye egész életükre meghatározóvá válik. Róluk, és nekik szól a Roxínház Karantinik online drámajátéka, amelynek születéséről, és a foglalkozások menetéről Pintér Kata ötletgazdával beszélgettünk.

Lehetőségünk van rá, hogy lassan kinyissuk az ajtóinkat, és a Roxínház épületében fogadjuk a közönségünket. Szeretnénk már találkozni Önökkel, de csak úgy, ahogy mindenkinek a legmegfelelőbb. Kérjük, a kérdőív kitöltésével segítsék a munkánkat!

 

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET

 

Az elmúlt fél év ismét az online térbe kényszerített sok mindenkit, korosztálytól, csoporttól függetlenül. Míg egy évvel ezelőtt tavasszal még reménykedtünk benne, hogy az online nem veszi át az uralmat, az elmúlt fél évben meggyőződhettünk róla, hogy DE, igen, ez most már végérvényesen itt van, és nem tudni, hogy még mennyi ideig lesz így. Talán, ha szerencsénk van, időről-időre visszatér majd az élő előadás hangulata, az élő színház varázsa. Szabolcsi János, a Roxínház alapító tagja mesél nekünk az online átállás nehézségeiről, kulisszatitkairól.

Február elején hirdettük meg „Kapjuk el a farsang farkát” címmel online jelmezversenyünket, amire összesen 26 csoport küldött be képet. A játékunk népszerűségét mutatja, hogy nem csak Kaposvárról érkeztek fotók, hanem a megye több településéről is, például Csurgó, Magyaregres, Marcali, Homokszentgyörgy, Siófok, Somogyfajsz, Somogyudvarhely, de még Pest megyéből, Diósdról is velünk játszottak. Nagyszerű jelmezeket láttunk, a járvány ellenére is érezhető volt, hogy van köztük olyan, amelyik hetekig készült, és a főszereplő büszkén vonult végig benne a „kifutón”.

Több cég, vállalkozás és magánszemély csatlakozott már a Legyen bármikor karácsony! elnevezésű kezdeményezésünkhöz. Segítségükkel, támogatásukkal a múlt héten elkezdődtek az online vetítések a Somogy megyei gyermekotthonokban.

A Kaposvári Roxínház Egyesület a világjárvány következtében kialakult helyzetre reagálva, a következő felhívással, kezdeményezéssel fordul a lakosság, a vállalkozók és a közönsége felé.

ADÓSZÁMUNK: 18143049-2-14 KAPOSVÁRI ROXÍNHÁZ EGYESÜLET

A gazdasági változások és a világjárvány jelentősen megnehezítik a mindennapjainkat, így mi is, mint a független színházi világ többi résztvevője, egyre nagyobb társadalmi támogatás mellett tudunk csak életben maradni. Kérjük, adója 1%-t a Kaposvári Roxínház Egyesület javára ajánlja fel!

Címkék:

Sajnos a pandémiás helyzet nem enged a szorításából, így továbbra is marad az online tér, amit igyekszünk izgalmas tartalommal megtölteni. Már elérhetőek a februári programjainkra a kedvezményes jegyek, de minden támogatói jegy megváltását hálás szívvel köszönjük.

Címkék:

2008. augusztus 9-én mutattuk be a Fekete István regénye alapján készült, Győrei Zsolt – Szemenyei János – Schlatovszky Csaba által feldolgozott Vuk című mese musicalt.

1. oldal / 2

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.