Kérjük, támogasson minket adója 1%-val!
   Adószámunk: 18143049-2-14   Kaposvári Roxínház Egyesület

Csákányi Eszter és Bezerédi Zoltán a Roxínház online színpadán

Számos híres színész kezdte pályafutását a kaposvári Csiky Gergely Színházban. Köztük volt Csákányi Eszter és Bezerédi Zoltán is.

Csákányi Eszter 1973-ban került a teátrumba, hat évvel később, 1979-ben pedig Bezerédi Zoltán is csatlakozott a csapathoz.

– Életem legizgalmasabb időszaka volt a kaposvári – hangsúlyozta Csákányi Eszter színművész a beszélgető estet megelőző sajtótájékoztatón. –  A társulatnak 19 évig voltam tagja és egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy elmenjek innen. Már aggódtak a szüleim, hogy vidéken maradok. Aztán máshogy alakult. Első szerepem Juci volt az Ahogy tetszik című darabban. Csodálatos előadásaink voltak, minden évben tíz bemutató volt. Ma már el sem tudom képzelni, hogy este premier, másnap reggel pedig olvasópróba. S nyáron is alig pihentünk, mert mentünk a Balatonra játszani.

– Én az a fajta színész vagyok, akinek kell egy bázis – fogalmazott Bezerédi Zoltán. – A kaposvári színházból 2002-ben jöttem el, 16 éve pedig a Katona József Színház tagja vagyok. Emellett mindent lehet csinálni, de kell egy biztos hely, mert hosszútávon nem jó, ha valaki nem tagja egy társulatnak. A szabadúszás kizsigereli az embert.

Számtalan érdekes történetet, már-már anekdotikus esemény fölidézését láthatjuk, hallhatjuk a két művész visszaemlékezésében, a Színházi legendák előadássorozat negyedik részében.

Online színpadunkon az előadás archiválás céljából, HD minőségben rögzített felvételét ajánljuk, amely február 07-től február 15-ig érhető el.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.