Kérjük, támogasson minket adója 1%-val!
   Adószámunk: 18143049-2-14   Kaposvári Roxínház Egyesület

Vuk

2008. augusztus 9-én mutattuk be a Fekete István regénye alapján készült, Győrei Zsolt – Szemenyei János – Schlatovszky Csaba által feldolgozott Vuk című mese musicalt.


“... Közben kint lárma támadt. Emberi kiáltások, kolompkondulás és ostorpattogás.
– Hallod a Simabőrű Embert? – dörmögött Karak. – Nem tud csendben lenni! Tele ordítja az egész erdőt, és azt hiszi, minden őérte van. Megöl mindent, és mi csak tőle félünk. Némelyik villámló bottal jár, és megöl, hogy közel se megy hozzád. Vigyázz tőle!
– Ide nem jön? – borzongott Vuk.
– Nem tud – nevetett diadalmasan Karak –, mert otromba két lábán úgy megy, mint Kele, a gólya, aki Unkát keresi a réten, és a faluban lakik, ahol az ember.
– Őt nem bántja az ember?
– Mit csináljon vele? Csak a lába van meg a nyaka, és azt mondják, büdös is.
- És minket miért bánt az ember? – aggodalmaskodott a kisróka. – Megesz bennünket?
– Fenét! Csak sajnálja tőlünk, amit megeszünk, mert azt hiszi, minden az övé…” (Részlet Fekete István Vuk című regényéből).

A szerzők eredetileg a Színművészeti Egyetem egyik végzős osztályának szánták vizsgaelőadásként, de akkora sikert aratott a kisróka története, hogy több színház is feldolgozta, köztük mi is. Az előadást 2017-ben felújítottuk és ismét műsorra tűztük. A kedves és tanulságos történet főszereplői állatok, akiket az író emberi tulajdonságokkal és jellemvonásokkal ruházott fel. A történetben a Simabőrű vadászatát egyedül Vuk, a kis rókakölyök éli túl, akit nagybátyja, Karak nevel fel s tanítja az élet dolgaira. Furfangos és elszánt róka lesz belőle, igazi harcos, aki rengeteg borsot tör az emberek orra alá. Az előadás rávilágít a barátság és a szeretet fontosságára, hogy mindig és minden helyzetben ki kell állnunk azokért, akiket szeretünk. Bármi is legyen ennek az ára.

Online színpadunkon az előadás archiválás céljából, HD minőségben rögzített felvételét ajánljuk, amely január 31-től február 08-ig érhető el.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.