Legyen bármikor karácsony!

A Kaposvári Roxínház Egyesület a világjárvány következtében kialakult helyzetre reagálva, a következő felhívással, kezdeményezéssel fordul a lakosság, a vállalkozók és a közönsége felé.

A jelenlegi világjárvány gazdaságilag és lelkileg mindenkit egyaránt megvisel. Egyik oldalon több ágazat kerül a padlóra, a másik oldalon lelkileg teszi tönkre az embereket - különösen a gyerekeket - az online világ, a digitális oktatás és az elszeparáltság.

Célunk, hogy enyhítsünk a tüneteken! Támogassunk ott, ahol a legnagyobb szükség van rá! Mert adni jó. És aki most a Roxínház előadásain keresztül segít, az kétszer segít.

Napjainkban több mint 23 ezer gyermek él gyermekotthonban. Ugyanúgy szeretnének kikapcsolódni, játszani, könyvet olvasni, moziba, színházba menni, kirándulni, mint a kortársaik. Lehetőségük a járványmentes időszakban is kevés. Most, a pandémia idején még inkább nyomasztó hatással van rájuk a bezártság. Ezért online előadások megtekintésére szeretnénk meghívni a gyermekotthonban élő gyerekeket. Ehhez keressük azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, cégeket, akik a jó ügy mellé állva kétszeresen is segítenek. Támogatásukkal lehetőségük lesz a gyermekotthonokban élőknek megnézni a Roxínház egyik gyerekdarabját, a bevétel segítségével pedig a Roxínház is túléli a járvány okozta pénzkiesést.

A Roxínházat is érzékenyen érintette a járvány következtében kialakult helyzet. Színházunkban zenés előadásokat játszunk, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek művészeti képzésére is. Tanodánknak közel 100 tagja van. Társulatunk tagjai azért játszanak, hogy örömet szerezzenek az embereknek, fellépti díjat nem tudunk biztosítani nekik. Közhasznúsági státusszal rendelkező egyesületként működünk, központi támogatásunk nincs, előadásaink bevételéből tartjuk fenn az épületünket, fizetjük a rezsit, és néhány alkalmazottat, akik a háttérben, főállásban dolgoznak a Roxínházért. 2020 márciusa óta csak a nyári és az ősz eleji néhány előadás adott lehetőséget arra, hogy bevételhez jussunk.

Annyi mindent és mindenkit lehet „örökbe fogadni” (egy széktől kezdve növényeken és állatokon keresztül egy óvodáig), miért ne fogadhatnánk örökbe egy egész csoport gyereket, és hívhatnánk meg egy előadásra? Ne kelljen ünnepnek lennie ahhoz, hogy segítsünk, hogy örömet szerezzünk, hogy ADHASSUNK! Fogadjon örökbe, támogasson olyan gyerekeket, akiknek nem adatik meg, hogy otthon találkozzanak ezekkel az élményekkel!
Csatlakozzon ehhez a nemes kezdeményezéshez, írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Köszönettel: a Roxínház Társulata

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.