Somogyvár, ahol minden elkezdődött, és ma is tart

Idén nyáron több szabadtéri előadással is várunk benneteket Somogyváron. Ott leszünk a Szent László Napokon, és a Somogyvári Nyári Színházba az új előadásunk premierjével készülünk, amiről most még csak annyit árulhatunk el, hogy a darab egy balatoni SZOT üdülőben játszódik, 1989 nyarán…. 

Somogyvárnak sokmindent köszönhet a Roxínház. A kezdeti támogatást, befogadást és az első elismerést is, hiszen Somogyvár Községi Önkormányzat képviselőtestülete 2004-ben a “SOMOGYVÁR KÖZSÉGÉRT” kitüntető címet adományozta a társulatnak, miután a nagyszínpadi darabok premierjének helyszínéül Somogyvárt választottuk, ezzel nyaranta ezreket csábítva a településre. Ez volt az első fontos elismerés az életünkben. Mi mással is hálálhatnánk ezt meg, mint azzal, hogy évről-évre fellépünk, és játszunk a Somogyvári Nyári Színházban. 

A Rox-Café aktuális műsorában felelevenednek húsz évvel ezelőtti sztorik, a Roxínház és Somogyvár kapcsolata és a tervek, amelyek a fejlődést, az együttgondolkodást mutatják. Megtudhatjátok azt is, hogy 2022-ben milyen programokkal várnak Benneteket a Szent László Napok keretében, és társulatunk milyen bemutatóval készül augusztus 5-én a szabadtéri színpadon. 

Készíts magadnak egy kávét, ülj ki a teraszra vagy kedvenc foteledbe, nézd meg a ROX-Café podcast-videóját! Iratkozz fel Youtube-csatornánkra, kapcsold be az értesítéseket, és várd az üzeneteket! 

 

Beszélgetőpartnerek: Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere, Szabolcsi János, a Kaposvári Roxínház Egyesület alelnöke, színész és Pintér Kata rendező. Aki kérdez: Palancsa László.

A projekt az EMT-TE-A-B-21-0373 azonosítószámú pályázat keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatásával valósul meg.

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.