Társadalmi szerepvállalásunk

“Legyen bármikor karácsony”

Egyre inkább terjed a nagyvállalatok, a cégek körében a társadalmi felelősségvállalás, sokszor a törvényi kötelezettségeken túl is igyekeznek minél többet tenni az őket körülvevő társadalom életszínvonalának javítása, valamint a környezet megóvása érdekében. Mit tehet egy egyesület, mit tehet egy színház, ha önként szeretne valahol, valakinek jót cselekedni? Azt adja, amije van: színházi előadást azok számára, akiknek ez soha, vagy csak addigi életükben egyszer-kétszer valósult meg. A pandémia idején a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központtal és segíteni szándékozó vállalkozókkal együtt találtuk ki a “Legyen bármikor karácsony” kampányunkat. Ennek keretében online színházi előadásokat láthattak a gyermekvédelmi gondozásban élő gyerekek, az őket nevelő szülők és pedagógusok. 

A téma mindig, így most is aktuális: ki, hogyan, hol tud segíteni. Mert a segítségnyújtás nem pénz kérdése. Azt adunk, amink van. Ilyen egyszerű.

A Rox-Café műsorából kiderül, hogy a Roxínház hogyan segít a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ gondoskodásában részesülő gyerekeknek és az őket ellátó pedagógusoknak, és megtudhatjuk azt is, hogy A dzsungel könyve miért tud örök kedvence lenni kicsiknek és nagyoknak. 

Készíts magadnak egy kávét vagy egy hűs limonádét, ülj ki a teraszra vagy kedvenc foteledbe, és nézd meg a ROX-Café podcast-videóját! Iratkozz fel Youtube-csatornánkra, kapcsold be az értesítéseket, és várd az üzeneteket! 

Beszélgetőpartnerek: Csatos Zsuzsanna, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója, Troszt Éva, a központ igazgatóhelyettese, Pintér Kata, a Roxínház rendezője és Takács László János, a Roxínház koreográfusa. Aki kérdez: Palancsa László.

A projekt az EMT-TE-A-B-21-0373 azonosítószámú pályázat keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatásával valósul meg. 

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.