Aktuális műsorunkat hamarosan közzétesszük,
addig is kövessetek minket a Facebook-on!

TALÁLKOZZUNK NÁLATOK! - zenés utazás a 20 éves Roxínházzal

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én a jegy.hu csapata ünnepi programokat kínál a közönségnek. A kezdeményezéshez mi is csatlakoztunk.

Bizton állíthatjuk, hogy érdekes, tartalmas és szórakoztató másfél órát kínálunk INGYENES elérhetőséggel! Tehát: január 22-én, és egyelőre csak ezen a napon, a Magyar Kultúra Napja alkalmából érhető el a “TALÁLKOZZUNK NÁLATOK! - zenés utazás a 20 éves Roxínházzal” című előadásunk a már megszokott, online-roxinhaz.jegy.hu felületünkön.

A műsorban megmutatjuk, hogy kik is vagyunk, és mit csinálunk immár 20 éve. Egy picit bejárjuk a Roxínház épületét, megmutatjuk mindazt, amit nem láthat a közönség. Közben mesélünk, sztorizunk és természetesen jönnek az előadásainkból videós bejátszások is. Felvesszük a napszemüveget a Hotel Mentholban, kiszabadítjuk Cselét a Vuk előadásban, bajvívunk Süsüvel, elindítjuk a Bakterházat, szerelembe esünk Anconában, sztorizgatunk a Színházi legendákkal, és ami a legfontosabb, Sose halunk meg!

Koltai Róbert, Dés László, Csukás István, Bergendy István, Varró Dániel, Belinszki Zoltán, Varga Viktor, Fenyő Miklós, Szemenyei János, Rideg Sándor – és a sort még folytathatnánk – szerzőként mind jelentősen hozzátettek valamit a magyar kultúrához. Kitüntetés számunkra, hogy ezeket a darabokat évről évre mi juttathatjuk el a közönséghez. A mostani összeállításban megmutatjuk Önöknek, hogy milyen az igazi, roxínházas színházi hangulat. Reméljük, hogy ezzel az összeállításunkkal mindenkinek kedvet csinálunk ahhoz, hogy ezeket az előadásokat teljes egészében is megnézzék a Roxínház online színháztermében, az online-roxinhaz.jegy.hu oldalon keresztül. Mert a színházban “semmi nem unalmas, semmi sem egyhangú és csupa szín minden!”

Az előadás elérhető itt:
https://online-roxinhaz.jegy.hu

Fontos technika tudnivaló! A jegyvásárlás menetét itt is végig kell csinálni, csak a kiválasztható jegyeknél az „INGYENES JEGY - 0 Ft” lehetőségre kell kattintani.

„Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet…”

Koltai Róbert  volt már a vendégünk szilveszteri műsorban, eljött hozzánk az önálló estjével, ült már a Legendás kanapénkon és ő kapacitált minket arra is, hogy állítsuk színpadra a Sose halunk meg című előadást.

Szívügyének tartotta, hogy Kaposváron is be legyen mutatva a legendás filmből készült színpadi változat. Találkoztunk Robival Budapesten, hogy megbeszéljük a részleteket. Tipikus „koltais” találkozás volt. Ott, abban a kis kávézóban, még az átadás pillanatában is beleírt egy-két gondolatot Robi a szövegkönyvbe, mert akkor jutott eszébe, hogy itt egy geg, ott egy kis sztori, amott pedig egy létfontosságú megjegyzés kimaradt. 2017-ben megkezdtük a „nagy utazást”, bemutattuk a Sose halunk meg előadást. Természetesen Robi eljött a premierre és elhozta magával Bunyik Béla producert is, aki annak idején Amerikában egyengette a Sose halunk meg című film bemutatóját. Az előadás után mindketten bevallották, hogy egyszerre voltak boldogok és izgatottak, és újra megéltek minden percet az előadásban. Csak azt sajnálták, hogy Dés László nem tudott eljönni. Aztán hosszú hetek után, az egyik előadás előtt – már a függöny mögött a kezdésre várakozva – jött a hír, hogy Dés László ott ül a nézőtéren. Később Robi a legendás beszélgetés alkalmával elmesélte, hogy előadás után felhívta Dés Lászlót, és annyit mondott neki: “Laci ezt látnod kell”, majd Dés László leutazott 200 km-t, és felhívta Robit azzal: “Ez egy ragyogó előadás”. Az elmúlt 20 évünk egyik legnagyobb vállalkozása volt a Sose halunk meg. De megérte. Nagy díszlet, közel 50 szereplő, és az eredmény, hogy a közönség velünk együtt „utazik”.

A darabban Gyuszi bácsinak valóban minden napja egy nagy utazás. A túlélésért küzdő kisember és a nagyvilági bohém között lavírozva keresi a szerencséjét, a tuti tippet. Az örökzöld film zenés, koreográfiákkal gazdagított, színpadi adaptációjában újra életre kel Sóhaj, Szobaasszony és Fárosz, a győztes hármas befutó. Visszaadják a hitet, a reményt mindannyiunknak, akik olthatatlan szenvedéllyel bízunk abban, hogy egyszer nekünk is sikerülhet. Fejcsóválva figyeljük vállfás Gyuszit, akit mindenki ismer, mint a rossz pénzt, és akit mindenki szeretne inkább az ajtón kívül látni, mert úgy, ahogy ő él, nem lehet létezni az 50-es évek Magyarországában. De lelkünk mélyén felrúgnánk a szorongató korlátainkat, és mennénk vele. „Ki a szabadba…” Mert élni csak azzal a szenvedélyes hittel lehet, ahogy ő teszi. Amiért talán még meghalni is érdemes. Imi, a 17 éves unokaöcs, aki eddig féltve őrzött kalitkában élt, egy nyár alatt átéli Gyuszi bácsival azt a felszabadult érzést, ami utána a saját életét is meghatározza. Gyuszi bácsi mindent tud, mindenkit ismer, és minden helyzetből kivágja magát. A vesztes helyzetből is győztesként kerül ki, és valóban, sose hal meg. Alakja felejthetetlen, trükkjei újra mosolyt csalnak az arcunkra, és örökre a szívünkbe zárjuk.

A Sose halunk meg című film színpadi változata most elérhető a Roxínház online felületén, itt:
https://online-roxinhaz.jegy.hu

Holle anyó újra az online színpadunkon

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra „műsorra tűztük” a Holle anyó című nagysikerű előadásunkat. A decemberi karácsonyi előadás után most január 18 és 25 között várjuk a gyerekeket és a felnőtteket erre a klasszikus mesére.

Volt egyszer egy testvérpár: Jacob és Wilhelm Grimm, akik jó kétszáz esztendeje éppen kétszáz népmesét gyűjtöttek össze. Ahogy Piroska találkozik a farkassal, az ördög elveszti mindhárom arany hajszálát, Hófehérke összebarátkozik az erdő mélyén élő hét törpével, úgy a széttáncolt cipellők titkára is fény derül, de megrázza dunnáját Holle anyó is. Ez utóbbiból, 2013-ban Belinszki Zoltán, Gulyás Levente és Varga Viktor szerzők a színpadra álmodtak egy csodálatos mesét, fantasztikus dallamok kíséretében. Egy generációkon átívelő előadást alkottak meg, ami a kisgyermekek számára éppúgy örömöt okoz, mint ahogy a felnőtt nézők számára. A szövegek nagyon elgondolkodtató mondatokat, mély érzéseket tartalmaznak, de az előadás értéke az is, hogy nagyon mély szeretetet ad át a nézőknek. A történet klasszikus vonalát a szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér ellentéte képviseli, mellettük azonban új szereplők is színre lépnek: két csetlő-botló béreslegény, akik igazán mókás kalanddá teszik a történetet a gyerekek számára, valamint megjelenik a mesében egy szerelmi szál is, amellyel leginkább a fiatalok tudnak azonosulni. Felnőtt fejjel pedig elgondolkodhatunk azon, hogy mi a jobb: mindenért másokat hibáztatni, vagy inkább Holle anyó bölcsességével látni a világot. A Holle anyó előadás a 2019/2020 évadban volt a Roxínház repertoárján, melyet végig teltházzal játszottunk itthon és a vidéki helyszíneken egyaránt. Most lehetőségük van az előadást online megtekinteni.

Jegyvásárláshoz kattintsanak ide: https://online-roxinhaz.jegy.hu

Lázár Kati és Jordán Tamás a Roxínház online színpadán

 

A magyar színházi élet kiemelkedő műhelye volt a hetvenes és nyolcvanas években a kaposvári Csiky Gergely Színház. A legnagyobb színészek kerültek ki ebből a műhelyből: Koltai Róbert, Molnár Piroska, Pogány Judit, Lukáts Andor, Lázár Kati, Jordán Tamás, Csákányi Eszter, Bezerédi Zoltán és még folytathatnánk a sort…

Színházi legendák sorozatunk harmadik részében Varga István, a korabeli Somogyi Néplap színikritikusa ezúttal Lázár Katival és Jordán Tamással beszélgetett. A művészek akkor érkeztek Kaposvárra, amikor a társulatot éppen leírni készült a szakma. (És talán a közönség is.) 1980-ban ugyanis a kultúrpolitikai elképzelés szerint időszerűvé vált a már országos hírnévre szert tevő társulat közösségének szétrobbantása. Több – akkor már rangot kivívott – művész a fővárosba került. Babarczy László igazgató azonban ezekben az időkben alapozta meg a szakmai munka folytatását. A következő évtizedekben meghatározó művészeket gyűjtött egybe. Tíz esztendőn át dolgozott ebben a társulatban a Jordán-Lázár házaspár (akkor), és számos szerepformálással, rendezéssel tettek hozzá jelentőset a magyar színház történetéhez. Ezeket az időket idézi föl a beszélgetés sok iróniával, még több humorral. Ha pedig a beszélgetés dramaturgiája érzésük szerint azt követeli, akkor egy verssel, betétdallal teszik a mondandójukat szemléletesebbé.

ONLINE ADÁS: https://online-roxinhaz.jegy.hu

 

Dr. Bubó újra a Roxínház színpadán rendel!

A Dr.Bubó előadásunk 2018-ban szerepelt a műsorunkban, és közel 40 alkalommal játszottuk az ifjak és az örökifjak legnagyobb örömére.

Egy generáció nőtt fel Dr.Bubó történetein. A rajzfilmet - amit Kérem a következőt címmel sugárzott a televízió - három évadon át nézhettük, évadonként 13 epizódban. Eredetileg a felnőtteknek szánták az alkotók, de a gyerekközönség is hamar megszerette a nyelvi humorra épülő sorozatot. A színpadi változat is bővelkedik a magyar nyelv adta fordulatos és humoros szójátékokban, amit lendületes zenei betétek és látványos koreográfiák színesítenek. A történetben Bubó doktor azon túl, hogy orvosolja az erdő lakóinak bajait, egy rémhistória kellős közepébe csöppen és sajátos módszereivel megpróbálja kinyomozni, hogy ki lehet a rettegett RÉM!

 Az előadás igazi, felhőtlen kikapcsolódást nyújt az egész család számára óvodás kortól egészen a nagyszülőkig. Megjelenik a színpadon a rajzfilmből már ismert összes karakter, kiegészülve új szereplőkkel. Ursula nővér még mindig reménytelenül szerelmes, Csőrmester még mindig az erdő biztonsága felett őrködik, és Teknőc Ernő, hát ……… ő még mindig lassú.

A nyelvi humorért a "rímhányónak" is becézett Romhányi József a felelős, akinek többek között a Frédi és Béni remek magyarítását is köszönhetjük. Az előadást Romhányi József lánya, Romhányi Ágnes (műfordító) szíves engedélyével mutatjuk be.

Nézze meg most Ön is online színpadunkon január 4 és 11 között!

KATTINTSON IDE A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ!