felajánlom adóm 1%-át

ROXÍNHÁZ MŰKÖDÉSE

Kedvezményezett neve: Kaposvári Roxínház Egyesület

Projekt címe: Roxínház működése

Szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Pályázati azonosító: EMT-TE-A-A-22-0199

Projekt időszak: 2022.07.01-2023.06.30.

Projekt tartalmának leírása:

A Roxínház Kaposvár kulturális életének karakteres résztvevőjeként színesíti a város és a vármegye kulturális palettáját. Együttműködik az önkormányzattal, a város kulturális intézményeivel, nonprofit szervezetekkel. Repertoárunkban a kezdetek óta megtalálható klasszikus és kortárs mű, valamint különös figyelmet fordítottunk a gyermek és ifjúsági előadásokra is. Így játszunk az óvodás, az általános- és középiskolás korosztály számára amely a tananyagban szerzett ismereteket aktivizálja, kiegészítő ismereteket is nyújt, ezzel együtt megszerzett képességeiket és készségeiket teljes személyiségükben kibontakoztatja. Az egész estés előadások mellett Kaposváron és Somogy vármegyében nemzeti ünnepeken, társadalmi eseményeken is fellépünk. Olyan kitüntetett napokon, amelyek a helyi vagy regionális közösség számára jelentenek történelmi, kulturális, vallási szempontból összetartozást.

A fiatalok tehetséggondozását küldetésünknek érezzük. Tanodánkban közel száz fiatal ismerkedik a zenés színház alapjaival.

 Társulatunk a 2022/23 évadban 3 gyermekeknek szóló előadást: Lúdas Matyi, A kisfiú meg az oroszlánok, Minden egér szereti a sajtot játszotta, közel 2000 bérletes nézőnek.

A felnőttek: Indul a bakterház, Anconai szerelmesek 1., 2., előadásainkat tekinthették meg. Kaposváon és Somogy vármegyében közel 60 alkalommal álltunk színpadra.

A pályázati forrást játszó – és próbahelyünk bérleti díjára, rezsi költségére, kommunikációs költségekre, könyvelési díjra, hangosítás költségeire, adminisztrációs szolgáltatásra, bérekre, járulékokra, jogdíjra fordítottuk.

Projektünk a Dél Dunántúli régióban egyedülálló, társadalmilag érzékeny, szórakoztató programot nyújtott, mely minden korosztályt megérintett. Magas szintű kulturális szórakozást biztosított nézőink számára, széles nézői réteget vonzott be színházunkba.

A tevékenységünk hozzájárult ahhoz, is hogy minél többen jussanak minőségi kulturális szórakozási lehetőségekhez, mivel a régiónk ebből a szempontból kétségkívül alulreprezentált.