felajánlom adóm 1%-át

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tehetséggondozás a Roxínházban

Kreatív tehetséggondozási programot szervezett a Kaposvári Roxínház Egyesület 6-19 éves diákok részére. Az egy éves képzés során a tehetséges fiatalok színjátszást tanultak, valamint megismerkedtek a színház és a képzőművészetek kapcsolatával. A TOP-7.1.1-16.H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, összesen 6 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból.

A „Kreatív vizuális tehetséggondozás és személyiségfejlesztés a Roxínházban” címet viselő projekt magas színvonalú és motiváló környezettel, valamint többlet-lehetőségekkel segítette a fiatalok pályaorientációját. A programban összesen 6 tehetséges tanuló vett részt. A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú projekt célja az volt, hogy a helyi identitás és tehetséggondozás összekapcsolásával a képzés végén a tehetség a városban maradva a helyi közösség további fejlődését, a helyi gazdaság erősödését tűzi ki célul, és azt segíti.
A Kaposvári Roxínház Egyesület 2000 óta foglalkozik tehetséggondozással. A gyermekek és fiatalok 5 éves kortól vehetik igénybe tánc-, ének- és színjátszó-foglalkozásaikat. Jelen projektben kidolgoztak és végrehajtottak/megvalósítottak egy innovatív tehetséggondozási programot. A 6 millió forint európai uniós támogatás segítségével kreatív- és drámafoglalkozásokat tartottak 6 tehetséges diák részére. Ennek során a kreatív foglalkozásokon a gyermekek a képzőművészetek és a színház kapcsolatával ismerkedtek meg, és a projekt végére ők maguk tervezték meg egy előadás díszletét és jelmezeit. A foglalkozások másik felében a drámaórákon a beszédtechnika mellett gyerekjóga gyakorlatokkal mozgáskoordinációt, tartásjavítást, és a helyes légzés megtanulását gyakorolták.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.roxinhaz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Pintér Katalin egyesületi titkár
roxinhazinfo@gmail.com
+ 36 20 353 9000