felajánlom adóm 1%-át

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLALLÁS ÉS CSALÁDI PROGRAMOK A ROXÍNHÁZBAN

Kedvezményezett neve: Kaposvári Roxínház Egyesület

Projekt címe: Társadalmi felelősségvállalás és családi programok a Roxínházban

Szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Pályázati azonosító: EMT-TE-A-B-22-0294

Projekt időszak: 2022.07.01-2023.06.30.

Projekt tartalmának leírása:

Célunk, hogy sokrétű és változatos témájú előadó-művészeti programokat szervezzünk elsősorban a Dunántúlon. Olyan színházi, zenés-táncos produkciókat hozunk létre, amelyek nem csak az egyént, hanem tartalmukból adódóan az egész családot szólítják meg – így a kulturális esemény családi élménnyé válik. Célunk továbbá, hogy kulturális és drámapedagógiai programokat hozzunk létre közoktatási intézményben tanuló diákok számára. Programjainkkal a társadalmi felelősségvállalást szeretnénk elősegíteni.

Jelen projektünknek 3 pillére volt:

Alkotóközösségünkkel létrehoztunk egy zenés – táncos családbarát színházi előadást, melyben gyermek, fiatal és felnőtt szereplőkkel játszottuk el Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című előadását. Olyan családi színházat hoztunk létre, melyben a több generáció együttes játéka, és a mese üzenete a gyermekek és szüleik számára is maradandó élményt nyújtott.

Színházi előadásokat játszottunk a közoktatási intézményben tanulók számára. A kisebbek r Lúdas Matyi és A kisfiú meg az oroszlánok történetét, a nagyobbak részére az „Indul a bakterház” előadásunkat nézhették meg.

Heti rendszerességgel drámapedagógiai foglalkozásokat tartottunk 4 csoportban 8-20 évesek számára. A fiatalok nevelésében fontos célunk volt, hogy kultúrát értő felnőtté váljanak, melyet a művészeti neveléssel tudunk elérni. A drámapedagógia eszközeivel segítettük a fiatalokat egyéni- és társas problémáik megoldásában, miközben fejlődtek szociális képességeik, érzelmi intelligenciájuk és művészi kifejező készségük.

Jelen projektünkkel a 2022-23-as évadon átívelő program költségeit szeretnénk elszámolni: bérleti díjra, hirdetési költségekre, projektmenedzsmentre, online reklámtevékenységre, bérekre, járulékokra fordítottuk.

Rohanó világunkban felértékelődött a művészet – így a színház – rekreációs funkciója. Projektünkkel a Roxínház a mai, mediatizált világban az igényes szórakoztatás mellett a társadalmi szerepvállalás platformjává vált. A 2022/23-as évadban lyan előadásokat állítottunk színpadra, melyek társadalmilag is érzékenyek, a jelen kor valóságára a lebilincselő humor és a szépség könnyen eszközeivel reflektálnak, magas művészi színvonalon.