IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE!

A kisfiú meg az oroszlánok

A következő évadban is játsszuk Lázár Ervin darabját

Lázár Ervin Kossuth-díjas magyar író 1964-ben megjelent első meseregénye megszületése óta a gyerekek és a felnőttek egyik kedvence. Nem véletlenül került a Roxínház repertoárjába. A tavasszal bemutatott zenés mesejáték a generációk közötti különbségekről szól, a gyerekek, a felnőttek és az öregek különálló világáról. De arról is, hogy az egymásra való odafigyelés és empátia ezeken a szakadékokon átvezető híd.

Az előadásnak nemcsak az ad különlegességet, hogy a tánckar tagjaiból kis bohócok lesznek, hanem az is, hogy nemcsak gyerekdarab, hiszen a mese mélyén ott húzódik a mögöttes tartalom. Egyaránt szól gyerekeknek és felnőtteknek. Az előadás alatt szülőként mi is magunkba nézhetünk, hogy elfogadjuk-e gyerekeinket olyannak, amilyenek, szánunk-e elég időt arra, hogy megértsük az ő kis világukat, vagy csak hajszoljuk a kor elvárásainak megfelelően az anyagi sikereket? 

A Rox-Café podcast műsorában erről a különleges darabról esik szó. A vidám cirkuszi bohóckodás mögött megbúvó, napjainkban egyre fontosabbá váló, mégis tabunak számító, érzékeny témákról. A próbafolyamatról, amelynek során egyszerre két rendezőnek is meg kellett felelni. És arról, hogy a gyermeki fantázia megőrzése lehet a jövő záloga. 

Készíts magadnak egy jegeskávét vagy egy hűs limonádét, helyezkedj el kényelmesen, és nézd meg a ROX-Café műsorát! Iratkozz fel a csatornánkra, és kapcsold be az értesítéseket! 

Beszélgetőpartnerek: Pintér Kata rendező, Lugosi György színész-rendező, Szabolcsi János színész és Kalányos Balázs színész. Aki kérdez: Palancsa László.

A projekt az EMT-TE-A-B-21-0373 azonosítószámú pályázat keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatásával valósul meg.