IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE!

Összefogás a Roxinházért

Színt viszünk a szürke hétköznapokba, befektetünk a gyermekek jövőjébe. A Kaposvár zenés színházának és tanodájának szüksége van támogatásodra! Köszönjük, ha mellénk állsz!

“Adni annyi, mint a legmagasabb szinten élni.” Támogasd a Somogy vármegyei Príma Primissima díjas Roxínházat!

Színházi előadásokkal elvarázsoljuk és felszabadítjuk az embereket. Megnevettetjük,meghatjuk, elgondolkodtatjuk és inspiráljuk őket. Olyan élményeket nyújtunk, amelyek kikapcsolnak a mindennapos mókuskerékből.

Tanodánkban fejlesztjük a gyermekek művészeti tehetségét, kreativitását és önbizalmát. Segítjük őket abban, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő lehetőségeket és kifejezzék magukat.

A Roxínház közhasznú egyesületként működő zenés-színházi alkotó közösség Kaposváron, amely 2000 óta kínál minőségi kulturális programokat felnőtteknek és gyerekeknek, valamint fejlesztő programokat gyerekeknek. Működésünk közel huszonöt éve alatt önerőből létrehoztuk és működtetjük Kaposvár zenés színházát és a Dél – Dunántúl legnagyobb zenés-színházi tanodáját. Előadások/fellépések bevételéből, tandíjból, valamint pályázati forrásból tartjuk fenn a szervezetet. Az évek során folyamatosan nőttük ki magunkat, lépésről lépésre fejlődtünk, így mára önerőből amatőr társulatból Kaposvár zenés színházát és a  Dél – Dunántúl legnagyobb színházi tanodáját építettük fel. Állandó székhelyünk – 2007 óta-  a Kaposvár belvárosában található egykori  Somogy Megyei Művelődési Központ épülete. Havi rendszerességgel játszunk előadásokat a régió más településein is: Dombóváron, Nagyatádon, Tabon, Marcaliban, Csurgón. Állandó vendégei vagyunk többek között a Kultkikötőnek a Balatonparton.  A 2022-23-as évadban 64 nagyszínpadi előadással, valamint 53 szerkesztett műsorral léptünk fel 33 különböző helyszínen. Gyermek előadásokat Kaposvárról és vidékről közel 3000 gyermek látogatta. 

Pályázati forrásaink elapadtak, negyedszázados alkotóműhelyünk fennmaradásának érdekében keresünk olyan támogatókat, akik fontosnak tartják a kultúrát, a gyermek és ifjúsági korosztály tehetséggondozását, személyiségfejlesztését.

Hálásan köszönjük, ha egyszeri adománnyal tudtok segíteni, de kérjük, ha tehetitek rendszeres támogatással segítsétek színházunk és tanodánk működését! Mi pedig ígérjük, hogy cserében varázslatos előadásokkal kápráztatunk el benneteket, és segítünk a tanodánkban felcseperedő ifjaknak magabiztos, boldog felnőttekké válni! 

“Az adakozás nem csupán másoknak ad életet, de neked is.”