felajánlom adóm 1%-át

Gyermeklelket simogató előadások a roxínházban – kedvezménnyel!

A mese erejéről hallunk mindenhonnan, annak fontosságáról és pozitív hatásairól a gyerekekre. A Roxínház megalakulása óta játszik gyerekdarabokat, évente több is színpadra kerül. Idén tavasszal egy csokorba gyűjtve nyújtjuk át a családoknak, ezekből kettőt kedvezményesen is meg tudnak nézni.

Minden egér szereti a sajtot – 2023. április 16., vasárnap, 15 és 17.30 óra

Egerekkel van tele a padlás, két hónapja cincognak a házban, pont úgy, mint az igazi gyerekek! Az előadás plakátjához is gyerekektől kértünk terveket, közülük választottuk ki Babos Boglárka (8 éves) rajzát, amelyből Sárdi Attila grafikusunk készített plakátot. A rajzpályázat megérne egy külön történetet, annyira sok pozitívuma volt! Honlapunkon bővebben is olvashatnak róla. 
A Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték Rómeó és Júlia története gyerekeknek, a meséhez illően boldog befejezéssel. A viszálykodó családok ez esetben egerek, ahol a fiút Somának, a lányt pedig Fruzsinának hívják. Az előadásban a felnőtt társulat mellett a Roxínház Tanoda tagjai is láthatók. A darabot csak ebben az évadban játsszuk, ha meg szeretnék nézni, még van lehetőség jegyet venni:

https://www.jegy.hu/program/minden-eger-szereti-a-sajtot-zenes-mesejatek-roxinhaz-146079

Fotó: Kozma Attila

A mese ereje Kaposváron és Dombóváron is – Két jegyet egy csapásra!

Váltson jegyet egyszerre a Roxínház két tavaszi gyerekelőadására 

Kaposváron vagy Dombóváron, és jegyéből kedvezményt kap! 

Az akcióban szereplő két mese:

  1. A kisfiú meg az oroszlánok

– Roxínház, Kaposvár: 2023. április 23., vasárnap, 17 óra 

– Dombóvári Művelődési Ház: 2023. április 29., szombat, 15 óra

Ahogy lesöpörtük a padlásról az egereket, máris megyünk a cirkuszba! A tavalyi évben bemutatott Lázár Ervin mesével egy olyan világba csöppenünk, amely minden gyerek számára vonzó: a cirkuszban az illúziók csodálkozásra, a bohócok nevetésre késztetik. Ráadásul ez a mese sokkal több annál, minthogy bepillantunk a cirkuszba: a történet a generációk közötti különbségekről szól, a gyerekek, felnőttek és öregek különálló világáról, de arról is, hogy az egymásra való odafigyelés és az empátia a szakadékokon átvezető híd. A mesében szereplő Petinek Bruckner Szigfrid, kiöregedett cirkuszi oroszlán a legjobb barátja. Szigfrid Petiék pajtájába költözik, és szomorú, mert nem tudja, merre lehet a felesége, Szilvia. Peti segíteni szeretne neki, de ebben nem számíthat édesapjára. A történet izgalmas, cselekményekben gazdag, és a végére, mint a mesékben, minden jóra fordul. A rendkívül szórakoztató zenés mesejátékot a bohócoknak álló tánckar színesíti. Jegyvásárlás:

Kaposvár: https://www.jegy.hu/program/a-kisfiu-meg-az-oroszlanok-zenes-mesejatek-roxinhaz-146181

Dombóvár: https://www.jegy.hu/program/a-kisfiu-meg-az-oroszlanok-zenes-mesejatek-roxinhaz-146729

Fotó: Kozma Attila
  1. Lúdas Matyi 

– Roxínház: 2023. május 14., vasárnap, 17 óra

– Dombóvári Művelődési Ház: 2023. június 03., szombat, 15 óra

Lúdas Matyi örök kedvenc, ezt mutatja az is, hogy már harmadik évada játsszuk színpadunkon. Jövőre ő sem tér már vissza, de hozzá hasonló kedvenccel készülünk – ez persze még titok, pszt! Matyit már mindenki ismeri, ő egy igazi népmesei hős. A szegény legény megbosszulja a gazdag földesúron az őt ért sérelmet, méghozzá háromszorosan. Valljuk be, mindannyiunkban benne van ez a dacos ellenállás. Matyi személye ezért is lesz ennyire szimpatikus, hiszen a történet mind a mai napig él: a szegény ember ma is kiszolgáltatott a gazdag ember kénye-kedvének, ezért minden esetben Lúdas Matyi pártján állunk, neki szurkolunk, hogy sikerüljön háromszor visszavernie Döbröginek. Jegyvásárlás:

Kaposvár: https://www.jegy.hu/program/ludas-matyi-mesejatek-roxinhaz-146183

Dombóvár: https://www.jegy.hu/program/ludas-matyi-mesejatek-roxinhaz-146763

Fotó: Lang Róbert

Az akció mindkét városban érvényes, az adott városban játszott két előadásra. A kedvezmény online jegyvásárláskor a kosárban jelenik meg.

Jegyek kaphatók online az InterTicket országos hálózatában, a https://www.jegy.hu/ oldalon, személyesen: 
– Kaposváron a Tourinform irodában (Kaposvár, Fő u. 1.)
– Dombóváron a művelődési házban (Dombóvár, Hunyadi tér 25.)