felajánlom adóm 1%-át

Szezám, tárulj! – Kreatív mesefoglalkozások walt disney mesékkel

Ki ne szeretné a Walt Disney meséket? A Roxínház és a MeseTérKép közösen megvalósuló táborában Walt Disney mesés birodalmába kalauzoljuk el a gyerekeket. Várjuk azokat, akik szeretnék jobban megismerni a szereplőket, a történeteket és a tanulságokat, szeretnek játszani, alkotni és tanulni a mesék segítségével! 

A kreatív mesefoglalkozások olyan interaktív programok, ahol a mesék nemcsak hallgatásra, hanem beszélgetésre, játékra és kreatív tevékenységre is ösztönöznek. A foglalkozásokon a gyerekek megismerhetik a mesék hátterét, a szereplők jellemét, a történetek fordulatait és a tanulságokat. Megtanulhatják, hogyan használhatják fel a meséket az életükben, hogyan fejleszthetik velük a készségeiket és képességeiket. És mindeközben jól fognak szórakozni, és új barátokat is szereznek. 

A tevékenységek célja az, hogy elmélyítsük a mesével kapcsolatos ismereteiket és élményeiket, fejlesszük a kreativitásukat és a kifejezőkészségüket, és jól szórakozzunk együtt.

A kreatív mesefoglalkozások előnyei

A kreatív mesefoglalkozásokon a gyerekek egyrészt szórakoznak és tanulnak a Walt Disney mesékkel, másrészt a foglalkozás számos előnnyel is járhat számukra. Nézzük meg, milyen előnyök ezek!

  • Mesekompetencia: A mesekompetencia azt jelenti, hogy a gyermek képes értelmezni és alkalmazni a mesék üzenetét és tanulságát. A kreatív mesefoglalkozásokon fejlesztik ezt a képességet, amikor beszélgetnek a meséről, megkeresik a tanulságát, és összekapcsolják a saját életükkel. A mesekompetencia segít abban, hogy jobban megértsék magukat és másokat, hogy jobban tudjanak dönteni és cselekedni az életben.
  • Készségfejlesztés: A kreatív mesefoglalkozásokon fejlesztik a különböző készségeket és képességeket. Például fejlődik a kommunikációs készség, amikor beszélgetnek másokkal; a kreatív készség, amikor alkotnak valamit; az együttműködési készség, amikor csapatban dolgoznak; az érzelmi intelligencia, amikor megosztják az érzéseiket; vagy az empátia, amikor belehelyezkedhet mások helyzetébe. Ezek a készségek nemcsak a foglalkozásokon hasznosak, hanem a mindennapokban is.

Hogyan lehet jelentkezni a kreatív mesefoglalkozásokra?

Ha valaki kedvet kapott a kreatív mesefoglalkozásokhoz, és szeretné, hogy gyermeke részt vegyen rajtuk, akkor nincs más dolga, mint jelentkezni a következő elérhetőségeken: roxinhaztabor@gmail.com. A foglalkozásokon minden szükséges eszközt és anyagot biztosítunk. A táborban maximum 40 fő vehet részt, így érdemes minél hamarabb jelentkezni, hogy biztosan legyen hely.

Ne hagyja ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy gyermeke megismerje a Walt Disney mesék varázslatos világát, és játékosan és kreatívan fejlődjön! Jelentkezzen most, hogy gyermeke részese legyen ennek az élménynek!

Szezám, tárulj! – Tánc, színjáték és mese alapú nyári tábor 8-18 évesek részére, július 3-7. között. Bővebb információ és jelentkezés a roxinhaztabor@gmail.com címen.