felajánlom adóm 1%-át

Nosztalgia-utazás a ’60-as évekbe – Made in Hungária

3.állomás: Somogyvár

Nyár, szabadtér, színház

A Made in Hungária musical több színházban is sikert aratott már, a Roxínház sem most mutatja be először a darabot. 16 évvel ezelőtt, 2007-ben, ugyanígy, Somogyváron volt a premier még a musicalből készült film megjelenése előtt. A magyar rock and roll történetének kezdetét újra átélhetik idén augusztus 2-án, este fél 9-kor, Somogyváron, a szabadtéri színpadon.

Vannak dalok, amelyek az idő múlása ellenére is fennmaradnak, és nagyszülőkről szülőkre, szülőkről gyerekekre szállnak. Felnőtt egy új generáció, amelyik már csak hallomásból tudja, milyen is volt a 60-as évek Magyarországon. Számukra az már történelem. De mégis, ha bulizni kezdenek, akkor az első dal legtöbbször a Csavard fel a szőnyeget. Ez az az ikonikus sláger, amivel a Fenyő Miklós vezette Hungária az 1968-as Ki mit tud?-on indult.

Fotó/forrás: ripost.hu

A Made in Hungária musical a Fenyő család 1962 körüli Amerikából való hazatérése és a Hungária együttes 1968-as Ki mit tud? győzelme közötti éveket mutatja be, leszűkítve néhány hónapra. A történet alaphelyzete: A hatvanas évek elején Amerikából „visszadisszidál” egy tipikusan magyar, angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Ricsibe ott kint mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing és mindenekelőtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Itthon azonban ezalatt sok minden megváltozott: régi barátai új vezért követnek, és gyerekkori szerelme is mással jár…
Fenyő Miklós és Tasnádi István darabja egy fiatal zenekar kalandjait meséli el, akik az amerikai álom után vágyakozva próbálnak kitörni a szocialista valóságból.
Az előadásban látható figurák és helyzetek bárminemű összefüggése létező emberekkel nem a véletlen műve.

Fotó: Made in Hungária – zenés filmvígjáték (2009)

Somogyváron, a Kupavár Nemzeti Emlékhely szabadtéri színpadán mutatjuk be a Made in Hungária musicalt, ahogy mi rövidítjük: MIH (sokszor kell leírni 😊).

Egy szabadtéri színpad mindig izgalmas kihívás az alkotóknak, több kreatív megoldás születik ezeken a helyeken, és így még inkább felejthetetlen színházi élményt nyújt. Kupavár gyönyörű történelmi helyszínként tökéletes hátteret biztosít az előadásoknak. Az emlékhely lenyűgöző szépségű.  A középkori várromok között kapcsolódhatunk a magyar történelemhez, és átélhetjük a múlt és a művészet találkozását.

Az emlékhely – és így a szabadtéri színpad – az erdő ölelésében található. Nagy melegben a hűvös erdő mellett egy musical vígjáték igazi nyáresti kikapcsolódást nyújt a közönség számára. A műanyag kerti székek kényelmesek, karfásak. (Nem párnázottak, így, aki érzékeny rá, hozzon magával kispárnát!)

Somogyvár – Kupavár Nemzeti Emlékhely (Fotó: Kószó András)

A Made in Hungária musicalt varázslatos és lenyűgöző környezetben tekinthetik meg Somogyváron, augusztus 2-án, szerdán, este fél 9-kor. Ez az az előadás, amely minden korosztálynak szól. Akár gyerekkorában élte át a 60-as vagy a 80-as éveket, akár most találkozik először ezzel a korszakkal, biztosan élvezni fogja ezt a musicalt! Ne habozzon, foglaljon jegyet még ma!

Jegyek kaphatók az InterTicket országos hálózatában, a www.jegy.hu oldalon, és az InterTicket szerződött partnereinél (Kaposváron a Tourinform irodában – Fő u. 1.)