A mese ereje

Kedvezményezett neve: KAPOSVÁRI ROXÍNHÁZ Egyesület

Projekt címe: A mese ereje

Szerződött támogatás összege: 4 959 556 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 89,272001%

Projekt tervezett befejezése: 2022.02.16.

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00506

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja: A helyi közösség aktivitásának fokozása, magas színvonalú és motiváló környezet biztosítása. A város és térsége lakossága számára lehetőségek biztosítása.

Projektünkben egyrészt a szülők megtanulnak jobban mesét mondani, másrészt megmutatjuk a családoknak, hogy érdemes a meséket feldolgozni. Régóta gondolkodtunk egy olyan rendezvény megvalósításán, ahol a nézőink az előadásaink során átélt élményeiket mindjárt a darab után meg tudják beszélni, fel tudják dolgozni a szereplőkkel együtt, közösen.

Azt tapasztaljuk, hogy a mai világban egyre többet beszélnek a szakértők a mesékről, és azok szerepéről, gyerekekre történő hatásairól. Ezt mutatja többek között, hogy 2005 óta ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, hogy egyre többen szerveznek a meséhez kapcsolódóan programokat, hogy újra visszatér a mesemondó verseny, és egyre több kortárs író fordul a gyerekek felé.

A projekt során egy öt alkalomból álló műhelyfoglalkozás-sorozatot tervezünk, amelynek keretében a gyermekek esetében mindegyik foglalkozás témája egy-egy népmese, amelyeket a gyermeke meghallgatnak, majd különböző drámapedagógiai és vizuális eszközökkel megtörténik azok feldolgozása. A szülők esetében segítünk abban, hogy mit kezdjünk a mese tanulságaival, hogyan beszélgessünk róla, és hogy hogyan olvassunk mesét.

Egy nagy rendezvényt is megvalósítunk, amelynek keretében a családok megnéznek a színpadon egy zenés mesedarab részletet, melyet a társulat 10-17 éves tagjai adnak elő, ezt követően a családok interaktív vetélkedő formájában feldolgozzák azt.

A projektünk hatással lesz a résztvevők kommunikációjának, fantáziájának és személyiségének fejlődésére.

infoblokk kedv final RGB ESZA

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.