2021. március 6.

A Kaposvári Roxínház Egyesület a világjárvány következtében kialakult helyzetre reagálva, a következő felhívással, kezdeményezéssel fordul a lakosság, a vállalkozók és a közönsége felé.

A jelenlegi világjárvány gazdaságilag és lelkileg mindenkit egyaránt megvisel. Egyik oldalon több ágazat kerül a padlóra, a másik oldalon lelkileg teszi tönkre az embereket - különösen a gyerekeket - az online világ, a digitális oktatás és az elszeparáltság.

Célunk, hogy enyhítsünk a tüneteken! Támogassunk ott, ahol a legnagyobb szükség van rá! Mert adni jó. És aki most a Roxínház előadásain keresztül segít, az kétszer segít.

Napjainkban több mint 23 ezer gyermek él gyermekotthonban. Ugyanúgy szeretnének kikapcsolódni, játszani, könyvet olvasni, moziba, színházba menni, kirándulni, mint a kortársaik. Lehetőségük a járványmentes időszakban is kevés. Most, a pandémia idején még inkább nyomasztó hatással van rájuk a bezártság. Ezért online előadások megtekintésére szeretnénk meghívni a gyermekotthonban élő gyerekeket. Ehhez keressük azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, cégeket, akik a jó ügy mellé állva kétszeresen is segítenek. Támogatásukkal lehetőségük lesz a gyermekotthonokban élőknek megnézni a Roxínház egyik gyerekdarabját, a bevétel segítségével pedig a Roxínház is túléli a járvány okozta pénzkiesést.

A Roxínházat is érzékenyen érintette a járvány következtében kialakult helyzet. Színházunkban zenés előadásokat játszunk, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek művészeti képzésére is. Tanodánknak közel 100 tagja van. Társulatunk tagjai azért játszanak, hogy örömet szerezzenek az embereknek, fellépti díjat nem tudunk biztosítani nekik. Közhasznúsági státusszal rendelkező egyesületként működünk, központi támogatásunk nincs, előadásaink bevételéből tartjuk fenn az épületünket, fizetjük a rezsit, és néhány alkalmazottat, akik a háttérben, főállásban dolgoznak a Roxínházért. 2020 márciusa óta csak a nyári és az ősz eleji néhány előadás adott lehetőséget arra, hogy bevételhez jussunk.

Annyi mindent és mindenkit lehet „örökbe fogadni” (egy széktől kezdve növényeken és állatokon keresztül egy óvodáig), miért ne fogadhatnánk örökbe egy egész csoport gyereket, és hívhatnánk meg egy előadásra? Ne kelljen ünnepnek lennie ahhoz, hogy segítsünk, hogy örömet szerezzünk, hogy ADHASSUNK! Fogadjon örökbe, támogasson olyan gyerekeket, akiknek nem adatik meg, hogy otthon találkozzanak ezekkel az élményekkel!

Csatlakozzon ehhez a nemes kezdeményezéshez, írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Köszönettel: a Roxínház Társulata

 

Támogatóinkról bővebben itt olvashat.

 

TÁMOGATÓK

 

Elindított kezdeményezésünkhöz több cég, vállalkozás, magánszemély is csatlakozott, nekik ezúton is köszönjük a támogatást!

 

Marázplast Kft.

marazplast

A Marázplast Kaposvár kedvenc áruháza, a háziasszonyok diznilendje, a konyhatündérek és a kertkirálynők kincses szigete. Tudnánk még folytatni a sort, de nem akarunk szerénytelennek tűnni. Amúgy pedig mindegy is, mit írunk. Ha valaki már járt nálunk, azt nem kell győzködni. Aki még nem, azt meg nem érdemes. Megpróbálni így átadni az élményt olyan lenne, mint elmesélni egy hangversenyt. Szóval, ha azok közé tartozol, akik eddig elkerültek minket, adj esélyt! Nekünk is, magadnak is. Szinte biztos, hogy mindketten örülni fogunk.

https://www.marazplast.hu/


Győri Kft.

gyorikft

http://www.gyorikft.hu/

 

Vitakontrol Kft.

vitakontrol logo

„Mindig öröm adni, különösen gyerekeknek, kikben a jövő nemzedékét látom. Fontos, hogy unokáim jó környezetben, szép világban nőjenek fel, ehhez az kell, hogy minden ember egyre jobb, és valódi érzelmekkel gazdagabb legyen. Ehhez a Roxínház is nagyban hozzájárul. Ezért számomra nem volt kérdés a támogatás. A Vitakontrol Kft. bőrgyógyászati, esztétikai tanácsadással, beavatkozásokkal foglalkozik. Másik fő területe a nőgyógyászati rendelés. Gyermekekkel és menopausa okozta tünetekkel is foglalkozunk. Online rendelésünk is elérhető a www.vitakontrol.hu honlapon.” (Dr. Szabó Magdolna)


Móring József Attila

 

KAPOS ÉPKER ÉPÍTŐANYAG CENTRUM


kaposepker

https://kaposepker.hu

 

Mega-Papír Kft.
Megaujlogo

megapapirkép
Azt gondoljuk, hogy soha nem volt ennyire fontos az összefogás, egymás segítése, az adakozás, noha nincs karácsony.

Mi a „Megások” mindig fontosnak tartottuk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk intézményeknek, óvodáknak, iskoláknak, nehéz sorsú családoknak, gyerekeknek.

Büszkén állunk a Roxínház kezdeményezése mögé.

Ne feledjétek azonban, hogy „Toll, ceruza meg a papír … Megapapír”.

Ha szükséged van bármire, ami nálunk megtalálható, és hozzánk jössz vásárolni, akkor jusson eszedbe, hogy mi „Megások” továbbra is így gondolkodunk.

Mega-Papír csapata

http://www.megapapir.hu/

 

 IPSUM Logistic Kft.

Ipsum Logistic

Az Ipsum Logistic Kft. az ipari csomagolóanyagok színes világának szeretetét 2017. novemberétől kezdte formálni, alakítani a dinamikus piaci igényekhez.
Tevékenységünk főbb területei a merev falú műanyag csomagolóanyagok, eszközök (műanyag rekeszek-ládák), papír csomagolóanyagok, fólia csomagolóanyagok bérgyártása, kereskedelme, műanyag alapanyagok kereskedelme.

Ezen feladatokhoz szorosan kapcsolódik a Partnereinknél keletkező műanyag és papír csomagolási hulladékok kezelése, kereskedelme, feldolgozása.
Küldetésnek érezzük a műanyag és papír csomagolási hulladékok újrahasznosítását. Hiszünk a több ezer alkalommal újrahasznosítható termékek gyártásában, hogy együtt egy fenntartható, szebb jövőt formáljunk.

Az "A Vállalat" szeretnénk lenni, aki megoldás a megrendelő gondjaira.
(L.Tamás)

 

Markunion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.markunion

MarkUnion LOGO Sotetkek


A Markunion Kft ballonos és hálózatos vízadagolókat forgalmaz és üzemeltet Dél-Dunántúlon és Budapesten immár 24 éve. Nagykanizsai üzemünkben palackozzuk a sajátmárkás 19 l-es Markunion Forrásvizünket. Célunk, hogy a Dél-Dunántúlon minél több családba és munkahelyre eljuttassuk az egészséges, kényelmes, környezettudatos vízfogyasztás lehetőségét. A friss vizeink mellett finom szörpöket és prémium kategóriás olasz kávét is kínálunk.
Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy vevőink, munkatársaink kívánságát figyelemmel kísérjük, igényeiket felismerve azt rugalmasan és maximálisan kielégítsük.

http://markunion.hu/

 

 

10. sz. Ügyvédi Iroda

Kaposvár, Noszlopy G. u. 10.

Jobb ma egy ügyvéd, mint holnap egy bíró. Ez nem csupán egy mottó, hanem a hitvallásunk is. Az 1995 januárja óta működő irodánk küldetése támogatni ügyfeleinket jogi vonatkozású ügyeikben és a peres ügyek megelőzésében, ha pedig valamilyen oknál fogva elkerülhetetlen a per, akkor az eljárási jogszabályok által lehetővé tett legrövidebb út bejárása.

Kaposvár történelmi városközpontjában, a Noszlopy Gáspár utca árnyas fái és kávéillatú vendéglátóhelyei között, a városi önkormányzat épületének közelében kellemes környezetben várjuk ügyfeleinket. Igény és előzetes egyeztetés alapján biztosított annak a lehetősége is, hogy ügyfeleink irodájában, székhelyén találkozzunk vagy akár az online térben egyeztessünk.

Számos átalakulást követően három taggal működik immár több, mint 25 éve a 10. sz. Ügyvédi Iroda. A Noszlopy G. u. 10. alatt ketten, dr. Dobos Pál és dr. Márton Kálmán István állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Szolgáltatásaink:

 • Cégjog
 • Ingatlanjog
 • Követelések, kintlévőségek kezelése
 • Egészségügyi jog, „műhiba” perek
 • Személyiségi jog
 • Büntetőjogi védelem
 • Családjog
 • Közbeszerzés
 • GDPR
 • Sportjog, egyesületek, alapítványok
 • Munkajog, foglalkoztatási jogviszonyok

http://10ugyvedi.hu/

 

Med&Bio Gyógyászati Segédeszköz Szaküzlet

medbio szóró 

 

Hélia Kertészet

Hélia

https://www.facebook.com/heliakerteszet

 

Vanessia Vállalkozásfejlesztési és Pályázati Tanácsadó Kft.

A Vanessia Kft. 20 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. Célunk és küldetésünk a magyarországi vállalkozások számára naprakész, pontos információt szolgáltatni az uniós és hazai pályázatokról, felkészíteni őket a sikeres pályázásra és támogatási forráshoz segíteni őket. Minden projektünk esetében végigvisszük a teljes folyamatot a tervezéstől a megvalósítási szakasz monitoring-feladatain keresztül a fenntartási időszak végéig. Működésünk az egész ország területére kiterjed.

 

FINO-FOOD Kft.

Fino logok 11

Az 1993 óta családi tulajdonban lévő cégünk tejtermékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Küldetésünknek tekintjük, hogy a hagyományok megőrzése közben nyissunk az innovatív megoldások felé. Termékeink minőségére a családi tradíció és a modern technológiák alkalmazása nyújtanak garanciát. Vevőink felé mindig a legnagyobb odafigyeléssel fordulunk, amelynek pillérei az elhivatottság és a szakértelem. Fontos számunkra, hogy olyan társadalmi kezdeményezések mellé álljunk, amelyek a nehéz helyzetben lévőket hivatottak segíteni. „Mert adni öröm, adni jó…"

https://www.fino.hu/

 

Borostyán Mezőgazdasági Áruház

Borostyán Gazdabolt
https://borostyan-mezogazdasagi-aruhaz.uzleti.hu/

 

Attalai Halászcsárda

Attalai Halászcsárda

Az Attalai Halászcsárda már Kaposváron is várja vendégeit.
Harcsa, ponty és vegyes halászlé, panírozott halak, friss, kézzel nyújtott rétes kapható a kaposvári átvételi ponton.
Vegyes- és haltálakra előrendelést is felveszünk.
Kaposvár, Zárda utca 22/2. Nyitva: keddtől-szombatig 12-18 óráig.

https://www.facebook.com/halaszcsarda.attala

 

Garai Pí Víz

logo Garai logo

GARAI ITALFUTÁR WEBÁRUHÁZ
15 éve a lakosság ingyenes házhozszállítójaként a legszélesebb termékkínálatot és a lehető legjobb árakat hozzuk el vásárlóink számára! 
 

 

 

Szabó Fogaskerékgyártó Kft.

SzabóFogaskerékgyártó logo

http://www.szabofogaskerek.hu/

 

 

Szem-Pont Optika

szempont logó

A Szem-Pont Optika Kaposváron, a 48-as Ifjúság útja 46. szám alatt, a Füredi csomópontban várja vásárlóit.
Orvosok: Dr. Bazsika Mária, Dr. Laskai Ilona.
A szemvizsgálathoz bejelentkezés szükséges: 82/310-721.

http://www.szemoptikakaposvar.hu/

 

 

Balázs Katalin egyéni vállalkozó

Balázs Kata vagyok, a Balázs Kata Ékszer márka megálmodója és tervező alkotója. 

Festett motívumaimmal a természet szeretetére, az ősi szimbólumaink megőrzésére és átörökítésére törekszem, figyelve arra, hogy a mai kor stílusirányzataiba illeszkedjen. 

Alkotásaim alapanyagaként a természet egyik legkifinomultabb csodáját, a gyöngyházat használom. Minden egyes ékszerem egyedi tervezésű és külön lelkülettel rendelkezik.

Balázs Kata Facebook oldala

Facebook bolt kínálat: https://rb.gy/apblnu

 

Borkatedrális

borkatedralis kreativ k
http://borkatedralis.hu/

 

Design Studio

ds logo

designstudio

DESIGNstudio | Nyomda | Dekor | Reklámajándék - Kaposvár - Mindenre nyomtatunk!

www.design-studio.hu

 

HR Profi Kft. 

Profi megoldás munkaügyi és munkavédelmi problémákra

hrprofi

Bővebb információ:

https://www.hrprofi.hu/

Márkus Optika Kft.

Pethő Nyomda Kft.

GRAFIKAI TERVEZÉS, NYOMTATÁS, KÖTÉSZET

Petho slide

PJ Security Kft.

PROFISO Kft.

A Profiso Minőségügyi és Mérnöki Iroda 2005 óta segíti tevékenységével a gazdasági élet szereplőit, az országban egyedülállóan széleskörű iparági szinten.

Fő tevékenységei:

 • Nemzetközileg elismert szabványok bevezetése – tanúsító szervezet kiválasztása
 • Felkészítés az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelésre

A felkészítést több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező műszaki, gazdasági és közgazdasági, informatikai, vegyipari és szociális szakemberek végzik, akik auditori végzettséggel is rendelkeznek.

profiso

Bővebb információ:

https://www.profiso.hu/

Roteberg Kft.

A legkorszerűbb irtószerekkel, speciális szerelvény, valamint vegyszermentes technológiák alkalmazásával, hatékonyan és biztonsággal végezzük a rovar- és rágcsáló mentesítés feladatait.

Cégünk jogelődje 1987 óta foglalkozik kártevőirtás végzésével. Központi székhelyünk Kőröshegyen található. Rendelkezünk budapesti, valamint több vidéki telephellyel is.

Szolgáltatásaink:

 • Professzionális rovar- és rágcsálóirtás
 • Madármentesítés
 • Terménygázosítás

http://www.roteberg.hu/hu/fooldal/

Vajda Jenő egyéni vállalkozó

 

hasznaltlemezfelni.huhasznaltlemezfelni

Ügyfeleink részére az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • Használt és új lemezfelnik értékesítése, felszerelése
 • Abroncstárolás
 • Használt, feleslegessé vált lemezfelni felvásárlása
 • TPMS (guminyomás ellenőrző rendszer) értékesítése, szervizelése

 

Megtalál minket Kaposújlakon, a Kossuth Lajos u. 50. szám alatt.

https://www.hasznaltlemezfelni.hu/

 

 

 

 

Oros Gumiszerviz

Oros Gumiszerviz cím nyitvatartás

Családi vállalkozásunk 1982 óta foglalkozik műszaki gumigyártással és gépjárműkerék-szereléssel, -javítással. Tevékenységi körünket 1992-ben kiegészítettünk egyedi szállítószalagok gyártásával, már meglévő hevederek felújításával, karbantartásával.

Cégünk szolgáltatásai:
Személygépjármű és tehergépjármű gumiszerviz, gumijavítás, gumiértékesítés (szgk., tgk., mg.)
Felnijavítás és -forgalmazás minden autótípusra, felnifestés és -javítás (alumínium hegesztés, görgőzés, festés por- és oldószeres eljárással, polírozás)
Szállítószalag-forgalmazás, -javítás, -felújítás, -karbantartás, -végtelenítés
Műszaki gumicikk-gyártás
Gumiabroncs- és keréktárolás

Jól felszerelt műhelyekkel, tapasztalt, képzett szakemberekkel, komplex, magas szintű szolgáltatásokat nyújtva törekszünk Ügyfeleink igényeit kielégíteni.

Forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk Önt Jutában, a Hősök tere 1/B. alatti szervizünkben!

http://orosgumi.hu/

http://orosfelni.hu/

 

 

2021. március 17.

Elindultak a vetítések a gyermekottho­nokban

Több cég, vállalkozás és magánszemély csatlakozott már a Legyen bármikor karácsony! elnevezésű kezdeményezésünkhöz. Segítségükkel, támogatásukkal a múlt héten elkezdődtek az online vetítések a Somogy megyei gyermekotthonokban.

Mindig öröm számunkra, ha érezzük a közönség szeretetét, de ez most mégis több annál. Most nemcsak azt érezzük, hogy micsoda nagyszerű érzés örömet szerezni másoknak, hanem azt is, hogy van még összefogás az emberek között. Kezdeményezésünkhöz a mai napig (március 16.) már 14-en csatlakoztak, és elutalták felajánlásukat, amiért különösen hálásak vagyunk. Többektől is kaptunk már pozitív visszajelzést, ami arra biztat minket, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, mert hasonló kezdeményezés még nem volt az országban.

A múlt héten már el is kezdődtek a vetítések azokban a gyermek- és lakásotthonokban, amelyek már kiválasztották, hogy melyik Roxínház előadást szeretnék online megnézni. A visszajelzések pedig azt mutatják, hogy nagyon hálásak a gyerekek, amiért erre lehetőségük adódott.

IMG 0818

„A Szivárvány Lakásotthon nevében szeretném megköszönni mindazoknak, akik munkájukkal hozzásegítettek bennünket, hogy a 2021.03.13.-án megtekinthettük az Indul  a bakterház című előadást. A Társulatnak Külön Köszönet a fantasztikus előadásért. Nagy örömet okozott a gyermekeknek.”

„Köszönjük a programot. Nagyon jól szórakoztunk. A szennai Lázi dombi Lakásotthon lakói és dolgozói.”

Hogy pontosan miről is van szó? Online előadások megtekintésére hívjuk meg a gyermekotthonban élő gyerekeket. Ehhez keressük azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, cégeket, akik a jó ügy mellé állva kétszeresen is segítenek. Támogatásukkal lehetőségük lesz a gyermekotthonokban élőknek megnézni a Roxínház egyik gyerekdarabját, a bevétel segítségével pedig a Roxínház túlélheti a járványt, és az abból adódó pénzkiesést. Erről bővebben itt olvashat. Amennyiben Ön is csatlakozna ehhez a nemes kezdeményezéshez, írjon nekünk a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e mail címre!

 

A VETÍTÉSEKRŐL

 

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól kapott levél:

„Tisztelt Roxínház! Kedves Takács László János elnök!

Csatos Zsuzsanna igazgató asszony és munkatársaink nevében ezúton is szeretnénk megköszönni a szándékot, a kiemelkedő kezdeményezést. Az elmúlt években számos alkalommal részesültek a gondoskodásunkra bízott gyermekek és fiatalok a Roxínház támogatásából, színvonalas színházi élményeket ajándékozva számukra, sőt, egy esetben egy teljes nézőtér létszámában meghívást kapott az intézményünk egy emlékezetes gyermekszínházi előadásra.

A „Legyen bármikor karácsony! – Roxínház élményt minden gyerkőcnek” címmel nemrégiben meghirdetett kezdeményezés eredményeként márciusban 15 gyermekotthoni csoportunk és lakásotthonunk növendékei választhattak hat különböző előadásból, így a gondozási helyek mindegyikén az ott nevelkedők az életkorukkal harmonizáló előadásban részesülhettek alkalmi közönségként.

A kiemelkedő lehetőség eredményeként összesen 122 gyermek, fiatal nézhetett meg egy-egy ajándék előadást, amelyek után minden csoportból egybehangzóan az a visszajelzés érkezett, hogy valóban nagy élményt nyújtottak a történetiségében, előadóművészi, zenei és látvány értékében is kiemelkedő produkciók. A pandémiás időszakban, a korlátozások és a bezártság fizikai, mentális szorításának időszakában ez most különösen fontos és hiánypótló lehetőséget teremtett a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő somogyi gyermekek számára.

Troszt Éva

igazgatóhelyettes

 

A gyermek- és lakásotthonokból kapott visszajelzések:  

„Tisztelt Roxinház,

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget az online előadásra, az otthonban nevelkedő gyerekekkel közösen, az "Indul a bakterház" c. előadásukat választottuk. Ezt a művet a gyerekek nagy százaléka ismerte a klasszikus filmből. Azonban a színházi formában, … egy teljesen új élménnyel gazdagodtak!

Amennyiben a jövőben is lesz lehetőségünk előadások megtekintésére, örömmel fogadjuk. 

Minden jót kívánva munkájukhoz,

Bognár Levente
nevelő
Nagyszakácsi Gyermekotthon Pamatok Csoport”

 

„Tisztelt Roxínház!

A Szivárvány Lakásotthon nevében szeretném megköszönni mindazoknak, akik munkájukkal hozzásegítettek bennünket, hogy a 2021.03.13.-án megtekinthettük az Indul a bakterház című előadást. A társulatnak külön köszönet a fantasztikus előadásért. Nagy örömet okozott a gyermekeknek.

Köszönettel: Szivárvány Lakásotthon”

 

„Tisztelt Roxínház!

Köszönjük szépen, hogy biztosították számunkra az előadás megtekintését! Nagyon örültek a gyerekek az előadásnak!

Köszönettel: Napsugár Lakásotthon gyermekei és dolgozói”

 

„Kedves János! 

Köszönjük a lehetőséget, nagyon élveztük az előadást! 

Üdvözlettel és köszönettel: Kovácsné Balogh Éva”

 

„Tisztelt Roxínház! 

A Kankalin Lakásotthon nyolc gyermeke nevében meg szeretném köszönni e nagyszerű lehetőséget!

Köszönettel: Knoch-VajayMária
gyermekfelügyelő”

 

„Köszönjük a lehetőséget, hogy megnézhettük a Roxínház közvetítését. A dzsungel könyve nagyon jó darab. A gyerekek élvezték a kikapcsolódást, bár azért megjegyezték, hogy "így online azért nem az igazi. Jó lenne újra élőben menni színházba."

Reméljük ez az idő is gyorsan eljön, és újra személyesen élvezhetjük az előadásokat a Roxínházban!

Üdvözlettel: Pandur Annamária
Befogadó Otthon”

 

„Köszönetet szeretnénk mondani a lakásotthon gyermekei és dolgozói nevében, hogy biztosították gyermekeink számára A dzsungel könyve című előadás megtekintését! Nagy örömmel fogadták és nézték végig a gyermekek az előadást.

Köszönettel: Napsugár Lakásotthon dolgozói és gyermekei”

 

 

TÉRKÉP

eem

eet

r3 1

A Kaposvári Roxínház működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

logor

© 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.