felajánlom adóm 1%-át

A SZÍNPAD MÖGÖTT

Szeptember óta tart Kreatív vizuális tehetségfejlesztő programunk a Roxínházban. Hat tehetséges diák ismerkedik a színház, a dráma és a képzőművészet kapcsolatával.

A kreatív foglalkozásokon már most látható fejlődés az arányérzék, az emberi alakábrázolás és komponálás tekintetében. Az elmúlt hónapokban megismerkedtek művészettörténeti (viselettörténeti) korszakokkal, és ehhez kapcsolódó gyakorlati feladatokat oldottak meg. Hangulatfestéskor kipróbálhattak többféle grafikai és festészeti eszközt, amelyeket így már helyesen használnak. Technikai tudásukat folyamatosan fejlesztjük.

A dráma órákon a munkát csapatépítő és koncentrációs játékokkal, gyakorlatokkal kezdtük, ezek továbbra is részét képezik a foglalkozásoknak. Minden alkalommal időt szánunk a beszédtechnikai és légzőgyakorlatokra, amihez a jógát is segítségül hívjuk. A relaxációt rendszeresítettük. Állóképekkel, kötött témájú helyzetgyakorlatokkal foglalkozunk, és sokat improvizálunk, ami felszabadítja a kreatív energiáikat.

A foglalkozás-sorozat végére a diákok megtanulják, hogyan készül el egy előadás díszlet- és jelmezterve, és maguk is részt vesznek a tervezés és a megvalósítás folyamatában. A tanév során megmutathatják tehetségüket a november 24-én bemutatásra kerülő Holle anyó és a tavasszal színpadra kerülő Lúdas Matyi című előadásokban.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú, „Kreatív vizuális tehetséggondozás és személyiségfejlesztés a Roxínházban”című projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.roxinhaz.hu oldalon olvashattok.