felajánlom adóm 1%-át

HOLLE ANYÓ – CSALÁDI MUSICAL A ROXÍNHÁZBAN

Kedvezményezett neve: Kaposvári Roxínház Egyesület

Szerződött támogatás összege: 2.000.000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Pályázati azonosító: EMT-TE-19-0516

Projekt időszak: 2019. január 1.- 2020. május 31.

Projekt tartalmának leírása:

A Roxínház Holle anyó előadásának – ahogy eddigi mese adaptációinak is – az a célja, hogy összehozzuk a jelenkor építőit és a jövő nemzedékeit. Így tudunk maradandót adni, alkotni. Fontosnak tartjuk, hogy a színház, a zene és a tánc világán keresztül ne csak a gyermeket, hanem az  egész családot szólítsuk meg, így a kulturális élmény a család színházává nemesüljön. Ennek a szellemiségnek megfelelően igazi közösségi, társas élményforma, magas színvonalú művészeti produkció jön létre.

A Kaposvári Roxínház 2019. novemberében mutatta be Belinszki Zoltán-Gulyás Levente-Varga Viktor: Holle anyó című családi musicaljét. Mondhatjuk, hogy az elmúlt évek legjobb darabválasztása volt, a bemutatót követően folyamatos teltházzal játszottuk színházunkban. A 2020. márciusában érkezett koronavírus-járvány óta nem játsszuk, de tervünk volt a 2020/21-es évadban is műsoron tartani, ami szintén a vírus miatt a 2021/22-es évadra tolódott. Ez az az előadás, amit minden évben decemberben színpadra lehet vinni a sikeressége miatt. 

A Grimm testvérek által megírt klasszikus mesét modern köntösben állítottuk színpadra. Megmaradtak az örökérvényű igazságok, és a darab remek zenékkel egészült ki. A zenei betétek lehetővé tették, hogy a Roxínház egyik erőssége, a tánckar még élvezetesebbé tegye az előadást. Állíthatjuk, hogy a dalokból egyik-másik sláger lett a városban: “Nézz ki, csak nézz ki, hogy hull-e a hó, dunnáját paskolja Holle anyó!” 

A családi mesemusical, amely minden korosztály számára tartogatott mondanivalót, a szereplőknek is igazi örömjáték volt. A próbák alatt nagyon hamar összeállt a csapat, a vicces vonalat képviselő béreslegények jelenetein a függöny mögött is nevettek a kollégák, és a végén mindig meghatódtak Holle anyó jólelküségén. 

A látványvilágot maximálisan a darab mellé állítottuk. Holle anyó világító földgömbjén nézte, mi történik a világban, a dunna paskolásakor pedig egy hógép biztosította a színpadon a hóesést. A lendületes zenéket a zenei szerkesztőnk frissítette, tette a társulat számára hangban megfelelővé. Tizennyolc táncos vett részt a produkcióban, akiket két, szakmailag is elismert koreográfus tanított be. A Roxínház erőssége a tánckar, amely ebben a darabban megmutathatta tudását. Ezzel vált az egész előadás egy modern látványvilágú, izgalmas produkcióvá, amely megmutatta, milyen is az ízig-vérig roxínházas Holle anyó.

A darabot hússzor adtuk elő, minden előadás nagyon sikeres volt, hosszú tapsokkal köszönte meg a közönség a színészek játékát. Tizenöt alkalommal gyermekbérletes előadásban játszottuk, így Kaposvár és környéke szinte összes kiskolása megnézhette Holle anyó csodálatos történetét. A generációkon átívelő előadás a kisgyermekek számára éppen úgy örömöt okozott, mint ahogyan a felnőtt nézők számára. A szövegek nagyon elgondolkodtató mondatokat, mély érzéseket tartalmaznak, de az előadás értéke az is, hogy nagyon mély szeretetet ad át a nézőknek. Ezért vált igazán népszerűvé és ezért lett ilyen sikeres a közönség körében.