felajánlom adóm 1%-át

ROXÍN-TÉR A SOMOGYVÁRI NYÁRI SZÍNHÁZON

Kedvezményezett neve: Kaposvári Roxínház Egyesület

Projekt címe: Roxín-TÉR a Somogyvári Nyári Színházon

Szerződött támogatás összege: 1.000.000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Pályázati azonosító: EMT-TE-A-B-20-0964

Projekt időszak: 2020.06.01.-2021.12.27.

Projekt tartalmának leírása:

Projektünk célja az volt, hogy olyan előadó-művészeti színteret hozzunk létre, amelynek során minél magasabb színvonalon valósulhatnak meg színházi előadások Somogyvár – Kupavár Történelmi Emlékhely Szabadtéri Színpadán. 

Az elnyert összeget a Somogyvári Nyári Színház újraindulására fordítottuk.

A Roxínház születésének, első előadásának helyszíne volt Somogyvár – Kupavár Történelmi Emlékhely Szabadtéri színpada. Ezzel 20 évvel ezelőtt megszületett a Somogyvári Nyári Színház, melynek keretein belül 10 éven át szerveztünk színházi előadásokat erre a csodálatos helyszínre. Sajnos a hagyomány megszakadt, de 2021. nyarán felélesztettük a helyszínt csipkerózsika álmából. 

Az első évben két előadással készültünk:

2021. augusztus 6. a Roxínház fennállásának 20. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő Jubileumi est, melynek első részében Zenés utazást mutattunk be a Roxínház első 20 évéből, majd a nagysikerű Anconai szerelmesek előadásunkat állítottuk színpadra.

2021. augusztus 8.-án Dés László Legyen úgy! címmel tartott koncertet, melynek vendége társulatunk volt, ahol nagysikerű Dés musicalekből mutattunk be részleteket. 

A vidéki előadások megtartásában 20 év tapasztalattal rendelkezünk. Kialakított rendszerünk van arra, hogy más helyszínekre hogyan lehet a saját színpadunkra állított darabot elvinni. 

„Mobil-színházunk” a helyszínhez alkalmazkodva közvetíti a kultúrát. 

Rendezvényünket Somogyvár község önkormányzatának segítségével hoztuk létre. 

A helyi lakosokkal, szervezőkkel, résztvevőkkel erősödött a „közösség-élmény”, és az összetartozás. 

A másfél éves bezártság után nagyon fontosnak tartottuk, hogy minél több lehetőség legyen az országban, hogy a magyar kultúrát élvezhessék az emberek. 

A Roxínház jubileumi hétvégéjén több mint ezren látogattak el rendezvényünkre.

A további években szeretnénk a fesztivált kibővíteni, akár összművészetivé tenni, hiszen állandó jelenléttel folyamatos kulturális élményt tudunk nyújtani a közönségnek.