felajánlom adóm 1%-át

SZÍNPADRA FEL!

Kreatív vizuális foglalkozások a Roxínházban diákok részére

Kreatív tehetséggondozási programot indít idén szeptembertől a Kaposvári Roxínház Egyesület 6-19 éves fiatalok számára. A képzés során a diákok mozgásfejlesztéssel egybekötött színjátszást tanulnak, valamint megismerkednek a színház és a képzőművészetek kapcsolatával.

A színjátszó foglalkozásokon újszerű feladatokkal fejlesztjük őket: a beszédtechnika mellett gyerekjóga gyakorlatokon keresztül mozgáskoordinációt, tartásjavítást, helyes légzéstechnikát tanulnak. A koncentrációt és a relaxáció képességét játékos, élvezetes formában sajátítják el. A kreatív foglalkozásokon a képzőművészetek és a színház kapcsolatával ismerkednek meg a diákok. A foglalkozás-sorozat végére megtanulják, hogyan készül el egy előadás díszlet- és jelmezterve, és maguk is részt vesznek a tervezés és a megvalósítás folyamatában.

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú, „Kreatív vizuális tehetséggondozás és személyiségfejlesztés a Roxínházban”című projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.roxinhaz.hu oldalon olvashatnak.