felajánlom adóm 1%-át

SZÍNPADRA FEL! (VIZUÁLIS TEHETSÉGFEJLESZTŐ PROGRAMUNK)

Végéhez közeledik kreatív, vizuális tehetségfejlesztő programunk a Roxínházban. Hat tehetséges diák készülődik, hogy megmutassa, mit tanult a Roxínházban az elmúlt tanévben.

Január óta tervezik és készítik egy népszerű meséhez a díszleteket és a jelmezeket, valamint tanulják a szerepeket a projekt keretein belül a résztvevők.
Az elmúlt hónapban tanult rajzolási technikák és a sok gyakorlás meghozta gyümölcsét, jobbnál-jobb látványtervek születtek, amelyeket összegezve, összegyúrva jön létre majd az előadás látványvilága. Itt újabb feladatok adnak lehetőséget a gyakorlásra, hiszen most a megálmodott terveket kell színpadra állítani. Folyamatosan készülnek a makettek, egyre újabb anyagokkal és színpadi építési lehetőségekkel ismerkednek a fiatalok.
Dráma-foglalkozásokon rátértek a konkrét előadás szövegének megtanulására. Átélték a szereposztás nehézségeit, majd megpróbáltak ráhangolódni az általuk megformált szereplő személyiségére. Más bőrébe bújni mindig izgalmas, ennek a játékossága segíti a fiatalokat a szerep megformálásában. Ennek része a konkrét szöveg tudása, valamint a szereplő jellemének megformálása.
Az előadás bemutatására a foglalkozás-sorozat végén, szeptemberben kerül sor.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00071 azonosítószámú, „Kreatív vizuális tehetséggondozás és személyiségfejlesztés a Roxínházban”című projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.roxinhaz.hu oldalon olvashattok.